Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 07-04-2011

JAN KOOIJMAN KIEST HOOGTEPUNTEN IN AVRO OPIUM

Kunst en cultuur staan wekelijks centraal in het AVRO tv-programma Opium. Presentator Cornald Maas deelt de tafel deze week onder anderen met acteur en 'So You Think You Can Dance'-jurylid Jan Kooijman, theatermaker John Buijsman en actrice Anna Drijver. Samen bespreken zij wat de hoogtepunten zijn van het culturele aanbod.

Deze week komen in elk geval de volgende onderwerpen voorbij:

Internationale top dansgezelschappen op 'Springdance' Tien dagen lang staat de binnenstad van Utrecht in het teken van dans: van 14 tot en met 24 april vindt voor de 27e maal het Springdance Festival plaats. Verschillende dansgezelschappen van over de hele wereld zullen op het festival te zien zijn. Van jong- en aanstormend talent, tot de meer gevestigde gezelschappen: dansliefhebbers kunnen hun lol op. Door zijn gepassioneerde en inhoudelijk onderbouwde optredens in verschillende tv-programma's ontpopt 'So You Think You Can Dance'-jurylid Jan Kooijman zich steeds meer als een ware ambassadeur voor de dans! Voor Opium maakte hij een keuze uit een aantal hoogtepunten van het rijk gevulde programma.

Paul de Leeuw in de film 'Alle Tijd'
We kennen Paul de Leeuw allemaal als de grappenmakende presentator of de komische acteur. In de film 'Alle tijd', geregisseerd door Job Gosschalk, speelt hij echter de serieuze rol van een man wiens zusje, gespeeld door Karina Smulders, ernstig ziek wordt. Slaagt hij er in om het publiek dit keer niet enkel aan het lachen te maken, maar ook te ontroeren?

Absurdistisch theater van Hotel Modern
Het is theater, het is film, het is kunst. Hotel Modern staat bekend om haar live-gemaakte animatiefilms. In een miniatuurlandschap op het toneel lopen de acteurs rond met minicamera's waarvan de beelden live geprojecteerd worden en voorzien worden van een soundtrack. Zo ontstaat recht voor de ogen van het publiek een film die niet alleen een lust voor het oog is maar de toeschouwer ook aan het denken zet. Theatermaker John Buijsman kent het bijzondere gezelschap al jaren en bezocht hun nieuwste voorstelling 'Vliegboot Moederschip'.

Voor meer informatie: Opium.avro.nl

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2



Ingezonden persbericht