Ingezonden persbericht


Rotterdam, 7 april 2011

Zadkine-student Kililou Agrien wint ECHO RVO Award

Kililou Agrien, student Mechatronica bij Zadkine heeft de ECHO RVO Award gewonnen. Hij is hiermee bekroond tot de meest excellente allochtone mbo-student op het gebied van mobiele werktuigen en mechatronica. Het is voor de eerste keer dat deze award aan een mbo-student is uitgereikt.

Doel van de ECHO RVO Award is allochtoon talent uit het mbo met kwaliteiten in de techniek onder de aandacht te brengen. Een tweede doel is aankomend allochtoon talent te stimuleren bewust te kiezen voor techniek. RVO staat voor Railvoertuigonderhoudsopleiding en is de nieuwe naam voor het deel van de opleidingen Mechatronica en Monteur Mobiele Werktuigen dat opleidt voor railvoertuigonderhoudsmonteur.

Prijs
Kililou wint met zijn benoeming een jaar collegegeld, een stageplaats en een bezoek aan de onderhoudsbedrijven van Abellio (deel NS) in Engeland: York en Liverpool. Hij wordt daarbij begeleid door een opleidingscoördinator.

Kililou heeft de afgelopen jaren doorzettingsvermogen getoond. Hij is gestart als AKA niveau 1-student, doorgegroeid naar SMG (Service Medewerker Gebouwen) niveau 2 en nu Mechatronica Machinebouw niveau 3. In zijn professionele werkzaamheden en opleiding, maar ook in zijn persoonlijke leven geeft Kililou voortdurend blijk van gedrevenheid. Hij heeft de uitzonderlijke gave, ondanks tegenslagen, zijn motivatie en levendige inzet te blijven behouden.

Trots
Kililou typeert zich in het kort als: "Ik heet Kililou 'treur niet' Agrien". Deze typering is kenmerkend: een positieve instelling, creativiteit en doorzettingsvermogen. Hij vervult hiermee de functie van rolmodel voor vele medestudenten. "Kililou heeft de award dan ook terecht gewonnen. Wij zijn verschrikkelijk trots op hem!", aldus Peter de Hoog, vakdocent mechatronica bij Zadkine in Rotterdam.

De verkiezing is een initiatief van NedTrain (onderhoudsbedrijf van de NS), RET, HTM en GVB. De afgelopen jaren heeft ECHO zich gericht op hbo en wo met de ECHO Award.

EINDE PERSBERICHT