Gemeente Capelle a/d IJssel

http://www.capelleaandenijssel.nl/over-capelle-aan-den-ijssel/bekendmakingen_3191/item/bekendmaking-6-april-2011_14997.html

Bekendmaking 6 april 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, wijzigingen van de grenzen van de bebouwde kom(men), aanleg parkeerschijf-zone, besluit behouden bruggetje, aanvragen gehandicaptenparkeerplaats, standplaatsvergunning, collectevergunning en uitschrijvingen uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 24 maart 2011

Pensorishof 3
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel voorzijde.

Datum ontvangst: 25 maart 2011

Difoehof 29
Voor de activiteit: bouwen.

- uitbouwMerellaan 473
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel voorzijde.

Rietbaan 5
Voor de activiteit: bouwen

- verbouwen bedrijfspand.

Datum ontvangst: 28 maart 2011

's-Gravenweg 213
Voor de activiteit: bouwen

- uitbreiden woning met bijgebouw.

Snelspoor 8
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel achterzijde.

Datum ontvangst: 29 maart 2011

Lippedal 2
Voor de activiteit: bouwen

- aanbouw voorzijde.

Wiekslag 266
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Wiekslag 796
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Achterzijde Waldhoorn 6 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- een kerspruim. De boom staat te dicht op de erfafscheiding. Geen herplant.

Fietspad langs Ringvaart tussen Schenkelsedreef en Prins Alexanderlaan (gemeente) Voor de activiteit: dunnen

- bosplantsoen met 20% . Het betreft hier elzen, essen en wilgen. Deze bomen staan te dicht op elkaar. Door dunning (20%) toe te passen krijgen de overige bomen meer kans om uit te groeien.

Datum ontvangst: 30 maart 2011

Paradijsselpark 139 en 141
Voor de activiteit: bouwen

- vergroten woning op verdieping.

Scarlattistraat 20
Voor de activiteit: bouwen

- dakopbouw.

Rubenssingel 6 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één moerascypres wegens overlast. Geen herplant.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 28 maart 2011

Dakotaweg 10 (particulier)
Voor de activiteit(en): kappen

- één cypres wegens overlast. Geen herplant.

Jacob van Ruysdaelsingel 15 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één cypres wegens overlast. Geen herplant.

Verzenddatum: 29 maart 2011

Wijk Schollevaar (Ervenbuurt en Gebouwenbuurt)
Voor de activiteiten : slopen, bouwen en afwijken bestemmingsplan
- renovatie woningen, vervangen kozijnen en plaatsen luifels.

Verzenddatum: 30 maart 2011

Prins Constantijnweg 2
Voor de activiteit: bouwen

- afschermen noodtrappen IJsselland Ziekenhuis.

Merellaan tegenover huisnummers 301 t/m 311 en 373 t/m 383 (gemeente) Voor de activiteit: kappen

- zeven Canadapopulieren, drie laurierwilgen en 180 m² bosplantsoen bestaande uit veldesdoorns om het terrein bouwrijp te maken voor het bouwen van 23 woningen. Herplant met zes bomen van een nader te bepalen soort.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Meldingen, klachten en bezwaren in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

WIJZIGING VAN DE GRENZEN VAN DE BEBOUWDE KOM(MEN)

ex artikel 20a Wegenverkeerswet 1994
Het college maakt bekend, dat de raad in zijn openbare vergadering van 13 december 2010 voor de toepassing van de Wegenverkeerswet 1994 de grenzen van de bebouwde kom(men) van de gemeente (opnieuw) heeft vastgesteld.

Door het raadsbesluit van 13 december 2010 is ook de Abram van Rijckevorselweg binnen de grenzen van de bebouwde kom(men) van de gemeente opgenomen. De overige wegen, met uitzondering uiteraard van het binnen de gemeente gelegen gedeelte van de rijksweg A20, lagen al binnen de grenzen van de bebouwde kom(men).

Het raadsbesluit treedt in werking op een door het college van burgemeester en wethouders te bepalen datum. Dit tijdstip wordt afgestemd op het onherroepelijk worden van het raadsbesluit tot aanwijzing van de 'route' vervoer gevaarlijke stoffen. Het tijdstip van inwerkingtreding van het raadsbesluit wordt via dit huis-aan-huisblad bekend gemaakt.

Het raadsbesluit, de daarbij behorende tekening en het voorstel van het college liggen gedurende zes weken vanaf 7 april 2011 tot en met 19 mei 2011 op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen het raadsbesluit van 13 december 2010 bij de raad (Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel) een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit is bekendgemaakt en loopt tot 11 mei 2011. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten a) de naam en het adres van de indiener, b) de dagtekening, c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d) de gronden van het bezwaar. Ingeval van onverwijlde spoed kan een belanghebbende eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

PARKEERSCHIJF-ZONE WINKELCENTRUM DE TERP

Het college maakt bekend, dat zij op 1 april 2011, opgrond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, heeft besloten: door plaatsen van bord E10 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met onderbord met de tekst "maandag t/m donderdag 09.00 - 18.00 h, vrijdag 09.00 - 21.00 h en zaterdag 09.00 - 17.00 h" en het aanbrengen van een blauwe streep, als bedoeld in artikel 25, lid 1, van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, 93 parkeerplaatsen van de overdekte parkeerplaatsen ten zuidoosten van het Hollandsch Diep gelegen aan te duiden als parkeerschijfzone waarin het parkeren gedurende vorenbedoelde tijdstippen langer dan twee uur en buiten de vakindeling is verboden, een en ander zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.

Het besluit ligt vanaf 6 april tot en met 18 mei ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit verkeersbesluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet binnen een termijn van zes weken gerekend vanaf de dag van bekendmaking zijn ingediend. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten; a. de naam en het adres van de indiener, b. de dagtekening, c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d. de grond van het bezwaar.

BRUGGETJE MERIJNTJE GIJZENBURG BLIJFT

In november 2010 maakte het college van burgemeester en wethouders een plan bekend om het voetgangersbruggetje bij het Merijntje Gijzenburg weg te halen.

Zienswijzen

Belanghebbenden konden hun zienswijze kenbaar maken over het voornemen om het voetgangersbruggetje te verwijderen. Daarna hebben wij de zienswijzen beoordeeld.

Behouden

Veel zienswijzen kwamen van mensen die het bruggetje graag wilden houden. Daarom hebben we besloten het bruggetje niet weg te halen. Wel gaan we het vervangen door een nieuwe brug.

Vervanging

We verwachten dat we de brug tussen het 4e kwartaal 2011 en het 2e kwartaal 2012 gaan vervangen. Dit nemen we mee in het project voor de vernieuwing van 37 bruggetjes in Capelle. De omwonenden krijgen van ons nog bericht voordat de werkzaamheden starten.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 01-04-2011 (datum besluit 21-03-2011) kentekennummer 47-JX-KK, Johan de Wittstraat 19

Bovengenoemd besluit, en de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Opzomeren Waldhoorn en houden buurtfeest voor Waldhoornbewoners en kinderspelen voor de jeugd van en in de Jachthoorn, Posthoorn en Rodinrade op zaterdag 10 september 2011 van 10.00 uur tot 23.00 uur;
* Braderie Capelle West, voor winkels Doormanstraat tot aan de Van Speijkstraat, op zaterdag 14 mei 2011 van 08.00 uur tot 16.00 uur;
* Rommelmarkt Capelle West, gedeelte Doormanplein en Willem Barentszstraat, op zaterdag 14 mei 2011 tussen 06.00 uur en 19.00 uur;
* Koninginnedagviering Dalenbuurt, Diezedalplein, zaterdag 30 april 2011 van 10.00 uur tot 23.00 uur.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND AAN

V.O.F. Frijters, voor de verkoop van uitsluitend haring (haringseizoen) van 7 juni 2011 tot en met 21 september 2011.

COLLECTEVERGUNNING / DONATEURWERVING VERLEEND AAN

Pepperminds Marketing Company, om leden te werven voor Stop Aids Now! op vrijdag 29 april 2011 en vrijdag 6 mei 2011.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een meldingkunt u vinden op het E-Loket.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:
* dhr. Elferich voor het venten van consumptie ijs voor het jaar 2011;
* dhr. Witmer, voor het venten van consumptie ijs voor de maanden april t/m november 2011;
* Straatspeeldag, op het grasveld achter de woning Uiverstraat 38 tussen de flats voor Meeuwensingel 3, op woensdag 15 juni 2011 tussen 09.00 en 18.00 uur;
* Schoffeldag/afschilderen Enecohuisje met na afloop bbq voor de vaste schoffelploeg, aan de Waldhoorn op zaterdag 18 juni 2011 tussen 14.00 en 21.00 uur;
* Burendag, op het grasveld achter de woning Uiverstraat 38 tussen de flats voor Meeuwensingel 3, op zaterdag 24 september 2011 tussen 09.00 en 18.00 uur;
* Laatste schoffeldag seizoen 2011 voor de vaste schoffelploeg van de Waldhoorn, met na afloop bbq, zaterdag 5 november 2011 tussen 14.00 uur en 20.00 uur;
* Kerst-in, kerstinloop voor de bewoners Waldhoorn en kerstversieringen maken in een tent aan de Waldhoorn op zaterdag 10 december 2011 tussen 15.00 uur en 20.00 uur.

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvraag voor een evenementen vergunning is ter informatie.


* Rommelmarkt Elimkerk, Stadsplein , zaterdag 24 september 2011.