Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Indoor Skydive Roosendaal stimuleert breedte en wedstrijd sport

Roosendaal, 7 april 2011

Op zondag 17 april organiseert Indoor Skydive Roosendaal, in samenwerking met Tunnel-Visie, de eerste 2 persoons indoor skydive wedstrijd van Nederland. Dit onder de naam '2Tunnel 2011'. Met deze FS2 (formation skydiving 2-way) wedstrijd willen de organisatoren een unieke wedstrijd organiseren die niet alleen voor de absolute top toegankelijk is, maar juist de breedtesport binnen het regulieren skydiven en het indoor skydiven stimuleert.

Laagdrempelige tunnelwedstrijd

Het doel van de wedstrijd is om een laagdrempelige tunnelwedstrijd te houden waar iedereen aan mee kan doen. Tijdens formatie skydiven moeten de deelnemers binnen een bepaald tijdsbestek zoveel mogelijk vooraf vastgestelde figuren vliegen. 'Regulieren formatie wedstrijden zijn met 4 of 8 personen. Door het verlagen van de deelnemers naar 2 personen per team wordt het een stuk minder complex en dus veel toegankelijker voor alle niveaus', aldus Hoofdinstructeur Bas Driessen van Indoor Skydive Roosendaal.

2Tunnel 2011 moet het nieuwe springseizoen op een leuke en sportieve manier inluiden. De wedstrijd wordt ingedeeld in twee klassen: Onder de namen 'Beginners' en 'Gevorderden' wordt onderscheid gemaakt tussen beginnende en gevorderde indoor skydivers. Het laagdrempelige karakter moet een brede groep skydivers bereiken. Hierdoor wordt de breedte- en wedstrijdsport optimaal gestimuleerd.

Inschrijven

Via de website www.2Tunnel.nl kunnen alle enthousiaste indoor skydivers zich inschrijven. Bovendien is hier ook alle relevante informatie over 2Tunnel 2011 te vinden. De kosten die aan de wedstrijd verbonden zijn bedragen ¤150,- per team. Het is ook mogelijk om je indiviidueel in te schrijven. De organisatie zal dan teams van alle losse inschrijvingen maken. Dit zorgt er wederom voor dat de instap drempel laag blijft. Skydivers en indoor skydivers hoeven geen team te hebben om mee te doen.

U bent op zondag 17 april vanaf 09:45 uur van harte welkom. Voor meer informatie, beeldmateriaal, een rondleiding of een interview kunt u contact opnemen met: