Politie Twente

Politie Twente waarschuwt voor 'goudverkopers' Twente
Politie Twente wil waarschuwen voor oplichters die nepgouden sieraden proberen te verkopen. Zij doen dit op allerlei manieren en op veel verschillende plekken. Inmiddels zijn bij Politie Twente meldingen binnengekomen van inwoners uit Nijverdal, Rijssen, Enschede, Borne, Oldenzaal en Westerhaar - Vriezenveensewijk.

Hoewel er op veel verschillende manieren wordt geopereerd, komt telkens overeen dat één of meerdere personen 'gouden' sieraden proberen te verkopen. Het betreffen echter sieraden van staal. In een aantal gevallen wordt gesproken over oplichters met een buitenlands uiterlijk, vermoedelijk Roemens.

In een tweetal gevallen hebben de oplichters een succesvolle wisseltruc gebruikt. Zij spraken voorbijgangers aan en lieten een 'gouden' ketting zien met de vraag of men deze zou willen kopen. Vervolgens werd de ketting ongevraagd bij de voorbijgangers omgedaan, waarna de oplichters kans zagen de echte gouden kettingen van de gedupeerden buit te maken en er vandoor te gaan.

Ook zijn mensen in winkels, op straat en aan de deur aangesproken. In de meeste gevallen is hier niet op ingegaan.

Mocht u benaderd worden door dit soort 'goudverkopers', dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie en probeer een zo duidelijk mogelijk signalement van de personen op te nemen. Vergeet niet het kenteken te noteren van het voertuig waarmee zij zich verplaatsen. Als u benaderd bent of wordt, kunt u contact opnemen met Politie Twente, 0900-8844. (2011014169 / 2011026832 / 2011029342 / 2011029716 / 2011030841 / 2011007386))

Stadstoezichthouder mishandeld door minderjarige jongen Almelo
Donderdag 7 april zagen stadstoezichthouders twee 17-jarige jongens uit Almelo op een scooter rijden op de markt en wilden ze bekeuren. De jongens waren het echter niet eens met de bekeuring, waarop één van beiden een toezichthouder mishandelde. De ander probeerde de toezichthouders weg te krijgen van zijn vriend. Het lukt de toezichthouders de jongens te overmeesteren. De gealarmeerde agenten hebben de jongens meegenomen naar het bureau. Beiden zijn al eens aangehouden voor een geweldsdelict. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de Politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Nagekomen persberichten 7 april 2011 053-4555588

---- --