Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 7 april 2011

Provinciale dienstverlening verbeterd
Aanvragen van vergunningen en subsidies voortaan eenvoudiger

Vanaf 7 april maakt de provincie Overijssel officieel gebruik van een aantal nieuwe e-formulieren. Deze gebruiksvriendelijke formulieren zorgen ervoor dat het voor burgers en bedrijven eenvoudiger wordt om online een formulier in te vullen. Het resultaat: een snellere verwerking van de aanvraag van de burger.

Hoe werkt het?
De aanvrager, dit kan een burger zijn maar ook een bedrijf of organisatie, wordt gestructureerd door het formulier geleid. Hierdoor wordt het aanvragen van een vergunning of subsidie overzichtelijker. Ook wordt er minder snel een fout gemaakt of iets vergeten bij het invullen van de aanvraag. Hierdoor kan een aanvraag beter en sneller verwerkt worden.

Snellere afhandeling
In een aantal gevallen kan een klant zich met DigiD aanmelden. Hierdoor kunnen gegevens die al bekend zijn van deze klant automatisch ingevuld worden in het formulier. Ook is het mogelijk om voortaan een digitale handtekening onder een formulier te zetten. Het doel is de provinciale dienstverlening te verbeteren en transparanter te maken.




Provincie Overijssel