Ingezonden persbericht


http://www.politielimburgnoord.nl/viewMessage.php?id=18278

Politie rolt verschillende hennepkwekerijen op in Weert

Datum:7-04-2011

Tijd bericht:16:51
Plaats:Weert/Nederweert

Tekst:De politie heeft een woensdag en donderdag een drugsactie gehouden bij verschillende woningen in de omgeving van Weert en Nederweert. Hierbij zijn hennepkwekerijen opgetroffen en vernietigd.

Zo heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Kwartelstraat in Weert. In de ruimte werden 331 oogstrijpe hennepplanten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt. Hierbij is een 28-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, in de woning aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Een tweede hennepkwekerij werd donderdagochtend ontdekt aan de Lindenstraat in Nederweert. Hierbij werden 390 hennepplanten aangetroffen op de eerste verdieping en op de zolder. Water en stroom werden illegaal afgetapt. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij.

Donderdagmiddag trof de politie een in niet werking zijnde hennepkwekerij aan op de Van Halenstraat in Weert. Hierbij werden 559 henneppotten aangetroffen verdeeld over de zolder en een nabije bergruimte. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij.

De politie kwam de hennepkwekerijen op het spoor door middel van verschillende anonieme meldingen. Anonieme meldingen kunnen doorgegeven worden via Stichting M. 0800-7000. De politie waarschuwt voor het brandgevaar dat hennepkwekerijen met zich meebrengen.