Ingezonden persbericht


Arnhem, 7 april 2011

Vijf Gelderse gedeputeerden

De vier partijen die samen het coalitieakkoord voor de periode 2011-2015 hebben opgesteld (VVD, PvdA, CDA en D66) willen het nieuwe college van Gedeputeerde Staten laten bestaan uit vijf gedeputeerden. Een minder dan de voorgaande periode. Namens de VVD zijn het Jan Markink en Conny Bieze. De PvdA schuift Co Verdaas naar voren. Het CDA wordt vertegenwoordigd door Jan Jacob van Dijk en namens D66 zal Annemieke Traag de bestuurlijke verantwoordelijkheid op zich nemen.

Jan Markink (1954, Borculo) was sinds april 1995 tot maart 2011 Statenlid en fractievoorzitter van de VVD en van 1986 tot maart 2010 raadslid van Borculo/Berkelland. Sinds een jaar is hij wethouder in Berkelland. Conny Bieze (1957, Twello) heeft twee periodes als Statenlid voor de VVD achter de rug. Daaraan voorafgaand was zij acht jaar raadslid van Voorst. In december 2010 nam zij het fractievoorzitterschap van Markink over. Co Verdaas (1966, Nijmegen) was in de afgelopen periode voor de PvdA gedeputeerde voor o.a. ruimtelijke ordening. Daarvoor was hij vier jaar Tweede Kamerlid. Jan Jacob van Dijk (1964, Culemborg) heeft namens het CDA 8 jaar in de Tweede Kamer gezeten voordat hij lijsttrekker voor Gelderland werd. Hij is sinds 2005 hoogleraar christelijk sociaal denken over economie en maatschappij aan de faculteit economische wetenschappen en bedrijfskunde aan de VU in Amsterdam. Annemieke Traag (1960, Wenum-Wiesel) heeft een ruime werkervaring voor overheden in Gelderland. Momenteel is zij algemeendirecteur/secretaris van de regio Twente. Zij is goed bekend met provinciale onderwerpen.

Op woensdag 13 april zullen naar verwachting in de vergadering van Provinciale Staten de nieuwe leden van het college van Gedeputeerde Staten worden benoemd.