Politie Zeeland


---

533-2011 Bromfietscontrole in Lewedorp en Tholen
Politie Zeeland heeft woensdag 6 april een bromfietscontrole gehouden in Lewedorp en Tholen.
Op beide locaties werd gebruik gemaakt van een 'rollentestbank' waardoor het vermogen van de bromfietsen kan worden gecontroleerd.
Tussen 07.30 uur en 09.30 uur vond de contole plaats op de Postweg in Lewedorp. Op deze locatie zijn 16 bromfietsers gecontroleerd. 4 van hen bleken teveel vermogen te hebben. Bij 1 bromfiets werd 90 km/u gemeten.
Hierna werd de controle verplaatst naar het industrieterrein 'Welgelegen' in Tholen.
Tijdens deze verplaatsing onderzocht de verkeerspolitie de toedracht van een ongeval op de Grensweg in Rilland waarbij een traktor met aanhanger was geschaard en 1 persoon licht gewond was geraakt.
Op het industrieterrein werden 9 bromfietsers gecontroleerd. Hier bleken 2 bromfietsers teveel vermogen te produceren. 1 bromfietser had het kinbandje van zijn helm niet vastgemaakt en 1 bromfietser bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
Bij enkele bestuurders van passerende personenauto's werden overtredingen geconstateerd:
5x het niet dragen van een gordel
1x niet handsfree bellen

Aanvulling bericht 532: Gewapende overval in Axel
Politie Zeeland verzoekt getuigen van de gewapende overval op een juwelier in de Noordstraat in Axel, rond 14.00 uur donderdag 7 april, zich te melden op het politiebureau in Terneuzen of te bellen naar 0900-8844.