Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

2011/YG_28
Buitenpost, 7 april 2011

Steunpunt Twijzelerheide wordt Heidepunt

Theun de Vries uit Twijzelheide heeft de winnende naam bedacht voor het steunpunt in Twijzelerheide. Het steunpunt heeft donderdag 7 april de nieuwe naam 'Heidepunt' gekregen.

27 november vorig jaar is het steunpunt in Twijzelerheide geopend. Onderdeel van de opening was een naam bedenken voor het steunpunt. Er is een prijsvraag uitgeschreven waaraan iedereen kon meedoen. In totaal zijn 27 namen ingebracht. De medewerkers van het steunpunt hebben over de naam gestemd en hieruit is de naam 'Heidepunt' gekozen. Het Heidepunt is een toepasselijke naam voor het gezellige ontmoetingspunt en het steunpunt in Twijzelerheide. Donderdag 7 april heeft Theun de Vries samen met wethouder Marten van der Veen de nieuwe naam op het gebouw aan de Ds. Zijlstrawei 1A bevestigd. Theun heeft een VVV bon ter waarde van 50 euro ontvangen en een bloemetje.

In het voormalige bankgebouw is naast een Byldskermloket en de inbrengwinkel Hastommenocht een aanspreekpunt voor allerlei ondersteunende diensten zoals een boodschappendienst, telefooncirkel en Wmo-voorzieningen. De activiteiten vallen onder de vlag van het project Minsken Meitsje in Doarp. Het project Minsken Meitsje in Doarp heeft als doel ervoor te zorgen dat de leefbaarheid in de dorpen in Achtkarspelen verhoogt en de ontwikkelkansen van haar inwoners verbetert. De 'service-medewerkers' worden aan Twijzelerheide uitgeleend onder coördinatie van Raderwerk Buitenpost.