Gemeente Oirschot

Petruskerk wederom decor voor Stabat Mater concerten

Â

Concertweekend op 8, 9 en 10 april in Oirschot

In het weekend van 8, 9 en 10 april aanstaande wordt het landelijk bekende Stabat Mater concertweekend voor de 12e keer in Oirschot georganiseerd. Jaarlijks komen circa 1800-2000 muziekliefhebbers vanuit Brabant en het hele land naar de Sint Petruskerk.

Â

Stabat Mater
Stabat Mater zijn de beginwoorden van een gedicht over het verdriet van een moeder over het lijden van haar kind. Het gedicht is door vele componisten op muziek gezet. Ook de beroemde componist Bach heeft zijn muzikale vertaling de Mattheus Passion gemaakt. Tijdens het concertweekend worden diverse muzikale versies van de Stabat Mater ten gehore gebracht. Thema dit jaar is Zuid-Europese verklankingen uit de 17e en 18e eeuw. Solisten, koor en orkest van de gerenommeerde Nederlandse Bachvereniging presenteren onder leiding van Jos van Veldhoven verschillende versies van het Stabat Mater

Â

Mooie locatie
Al sinds 2000 vormt onze monumentale Sint Petruskerk het decor voor de concerten. De organisatie is al die jaren al enthousiast over de prachtige akoestiek van de kerk. Inmiddels is deze succesvolle concertreeks uitgegroeid tot een van de hoogtepunten in de landelijke muzikale agenda. Het Stabat Mater concertweekend is door het Brabantse provinciebestuur gekwalificeerd als beeldbepalend cultureel evenement in de provincie.

Â

Concertweekend: een bezoek waard

Het concertweekend is een mooie gelegenheid om dicht bij huis te genieten van klassieke muziek op een prachtige locatie. De concerten zijn op vrijdag- en zaterdagavond (aanvang 20.30uur) en zondagmiddag (aanvang 14.30uur). De kerk gaat drie kwartier voor aanvang open.

Â

Toegangskaarten kosten ⬠30. De kaartverkoop verloopt via het VVV-kantoor in Oirschot, telefoon (0499) 550 599. U kunt ook kaarten bestellen via www.stabatmater.nl