KRO

KRO De Wandeling: Waylon zingt nieuw nummer 'Clean' voor ouders tijdens de wandeling

Uitzenddatum: 08/04/2011

In KRO De Wandeling van vrijdag 8 april wandelt Hella van der Wijst met een van de meest begeerde mannen van Nederland: Waylon. De zwoele soulzanger werd bekend in 2008 door zijn finaleplek in talentenshow Holland's Got Talent en wist in korte tijd Nederland te veroveren met zijn album `Wicked Ways'. Waylon werd geboren als Willem in Apeldoorn en in deze Wandeling gaat Hella ook in gesprek met zijn ouders. Over de jonge Willem en zijn liefde voor de muziek en over zijn zwarte periode waarin hij verslaafd was aan de drugs. Dankzij zijn ouders is hij afgekickt. Tijdens de wandeling zingt Waylon daarom speciaal voor hun `Clean', van zijn nieuwste CD die pas in het najaar uitkomt.

"Wij bezochten veel concerten en festivals en als kleuter stond Willem al vooraan bij het podium. Muziek was alles voor hem." Waylons moeder Henny Bijkerk blikt terug op de jongen Willem, die als kindster al op zijn veertiende furore maakte in Duitsland. Als Waylon begin twintig is, krijgt hij de kans om in Amerika op te treden met zijn idool, de Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings. Die jongensdroom eindigt abrupt als Jennings ernstig ziek wordt en overlijdt.

Waylon belandt in een zwart gat en raakt aan de drugs. Op zijn dieptepunt neemt hij een overdosis, die hij gelukkig overleeft. Dat schudt hem wakker. "Ik ben naar huis gegaan en heb voor mijn ouders gestaan en gevraagd: Help me, help me." Zijn moeder: "Je laat je kind niet in de steek. Mijn man en ik besloten hem een laatste kans te geven." Waylon kickt af in zijn ouderlijk huis en pakt zijn leven weer op. Hij doet mee met Holland's Got Talent en daarna gaat het in een stroomversnelling. "Dat was weer mijn eerste kick na mijn verslaving!" Zijn debuutalbum `Wicked Ways' behaalt goud en de soulzanger is nu druk bezig met een nieuw album dat dit najaar verschijnt. "Mijn moeder heeft nu weer plezier aan mij in plaats van verdriet. Maar ik ben nog niet ver genoeg om nooit meer terug te vallen."

Hella van der Wijst gaat wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.

KRO De Wandeling, vrijdag 8 april om 18.25 uur op Nederland 2