Gemeente Bergen op Zoom


A58 tussen knooppunt De Stok en Wouw afgesloten

De A58 tussen knooppunt De Stok en Wouw is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom wordt de weg van vrijdag 8 april 20.00 uur tot maandag 11 april 06.00 uur afgesloten tussen knooppunt De Stok en oprit 25 Wouwse Plantage, in de richting van Bergen op Zoom.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra drukte én met lange omleidingsroutes.

Rijkswaterstaat gaat onderhoud uitvoeren aan viaduct Bulkenaar, vlak na knooppunt De Stok bij Roosendaal. De voegovergangen op het viaduct worden vervangen en er komen nieuwe asfaltlagen op het viaduct te liggen. Daarnaast wordt op verschillende plaatsen onderhoud gepleegd aan het asfalt van de A58, bijvoorbeeld op oprit 25 Wouwse Plantage richting Bergen op Zoom. Het doel van de werkzaamheden is het verbeteren van de wegkwaliteit, met als resultaat een betere doorstroming van het verkeer en meer veiligheid voor weggebruikers. Na het onderhoud kan dit deel van de A58 er weer jaren tegen.

Lange omleidingsroutes

Op gele borden staan de omleidingsroutes voor deze afsluiting aangegeven. In sommige gevallen kunnen die vrij lang zijn, omdat onder meer wordt omgeleid via de N259 door Steenbergen. De N259 is een 80km/h-weg. Gemiddeld moeten weggebruikers rekening houden met ruim een half uur extra reistijd. Voor alle wegwerkzaamheden is veel voorbereiding nodig. Zo overlegt Rijkswaterstaat uitgebreid met gemeenten, bedrijventerreinen en hulpdiensten. Omleiden via lokale wegen of door gemeenten zorgt voor teveel verkeersoverlast. De doorstroming blijft beter op pijl als het verkeer via Rijkswegen wordt omgeleid. En dat komt ook de veiligheid van de weggebruiker ten goede. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers altijd goed voorbereid op reis te gaan en voor vertrek de verkeersinformatie te raadplegen.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over de wegafsluiting en de omleidingsroutes kunnen weggebruikers terecht op www.rijkswaterstaat.nl en vananaarbeter.nl of bellen naar het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: tel. (0800) 8002 (van 06.00 tot 22.30 uur).

Wat wordt er precies afgesloten?

Van vrijdag april 20.00 uur tot maandag 11 april 06.00 uur zijn dicht: De A58 vanaf knooppunt De Stok tot oprit 25 Wouwse Plantage richting Bergen op Zoom.
De aansluiting van de A17 vanuit Dordrecht naar de A58 richting Bergen op Zoom.
Verbindingsweg A58 vanuit Etten-Leur naar de A58 richting Bergen op Zoom.
Oprit 25 Wouw (A58).
Afrit 19 Roosendaal-West richting knooppunt Noordhoek, voor verkeer vanuit Bergen op Zoom (zaterdag van 07.00 tot 18.00 uur en zondag van 07.00 tot 19.00 uur).