Forum


08 april 2011

De toekomst van allochtone mantelzorgers

Stedelijke bijeenkomst met als doel het ontwikkelen van plannen ter versterking van de positie van allochtone mantelzorgers. Tijdens deze bijeenkomst, waarbij ook wethouder van Volksgezondheid, Welzijn/WMO en Stationsgebied Victor Everhardt aanwezig zal zijn, vinden twee presentaties en een discussie over de toekomst plaats.

Recentelijk zijn onder de titel `Zorgt u ook voor iemand?' de resultaten verschenen van het landelijk onderzoek dat FORUM heeft laten uitvoeren door Stichting BMP naar de positie van allochtone mantelzorgers en hun gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. In dit onderzoek werden zes steden onderzocht. De resultaten worden hier uit de doeken gedaan.

AMWAHT praktijkexperiment
Vanaf september 2010 hebben deelnemers aan de AMWAHT-opleiding stages gelopen bij diverse instellingen in de stad. Met en voor, AxionContinu, Cumulus Welzijn, Handjehelpen, Steunpunt GGZ en Steunpunt Mantelzorg hebben zij verschillende lotgenotengroepen van allochtone mantelzorgers opgezet en begeleid. Op 8 april zullen zij, samen met de instellingen, hun ervaringen aan u presenteren en aangeven wat zij voor de toekomst belangrijk vinden.

Onder leiding van de dagvoorzitter vindt een discussie plaats over de vraag hoe wij de toekomst van allochtone mantelzorgers zien en wat een ieder kan doen om die positie te versterken.

Programma
9.30 uur Inloop
10.00 Welkom door dagvoorzitter Saskia Moerbeek (directeur van stichting BMP)
10.15 Presentaties door stagiaires en instellingen van de resultaten van de AMWAHT-stages
11.00 Presentatie van de resultaten van het landelijk Forum/BMP- nderzoek naar allochtone mantelzorgers door Fernando Miguel Fernández (Beleidsadviseur FORUM)
11.15 Reactie wethouder Victor Everhardt
11.30 Discussie met de zaal

Deelnemers
Voor de bijeenkomst worden uitgenodigd:
o Allochtone mantelzorgers
o Utrechtse instellingen op het gebied van zorg en welzijn o De gemeenteraad
o Gemeentelijke diensten
o Belangenorganisaties
o Vrijwilligersorganisaties
o Woningcorporaties
o Wethouder Victor Everhardt
o Media

foto

Datum en plaats

vrijdagochtend 8 april
9.30 - 13.00 uur
Stadskasteel Oudaen
(Theaterzaal)
Oudegracht 99

Utrecht

programma downloaden

zorgt u ook voor iemand

lees meer over de publicatie

Zorgt u ook voor iemand?

Aanmelden
o via de website van stichting BMP: www.stichtingbmp.nl o door een e-mail te sturen naar info@stichtingbmp.nl o te bellen met 020 - 4282728
Er is plaats voor maximaal 90 deelnemers. Inschrijving geschiedt op volgorde
van aanmelding. Deelnemers ontvangen een week van te voren een bevestiging en een routebeschrijving naar Stadskasteel Oudaen.