Gemeente Wieringen

8 april a.s. hoorzitting Twee Kamer over de herindeling Hollands Kroon



De Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het wetsvoorstel tot gemeentelijke herindeling van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Betrokkenen en belangstellenden konden tot 30 maart een schriftelijke reactie geven op het wetsvoorstel.

De burgemeesters van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer hebben laten weten te willen inspreken op 8 april a.s. Ook andere belangengroepen konden aangeven of zij willen inspreken. De commissie bepaalt uiteindelijk wie er ook daadwerkelijk spreektijd krijgen en door de Tweede Kamercommissie gehoord gaan worden. Verder hanteert de commissie de volgende regels voor de hoorzitting:

Â

â Voor de gemeenten is er spreektijd voor een delegatie van het college en een delegatie van de raden afzonderlijk.

â Aan afzonderlijke fracties uit de onderscheiden gemeenteraden en aan besturen van plaatselijke partijafdelingen wordt geen spreektijd toegekend;

â De commissie ruimt graag spreektijd in voor personen die namens een georganiseerd maatschappelijk verband spreken.

â Aan individuele burgers die slechts op persoonlijke titel willen inspreken wordt geen spreektijd toegekend.

Â

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bedraagt de spreektijd tijdens de hoorzitting maximaal 10 minuten. Deze bestaat uit een beknopte toelichting en het beantwoorden van vragen van de commissieleden. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Tweede Kamer bij commissievergaderingen van Binnenlandse Zaken. Ook op hollandskroon.nl is meer informatie te vinden.