Gemeente Schermer


GEMEENTEHUIS WITTENBURG TIEN DAGEN LANG IN HET TEKEN VAN KUNST.

Op vrijdag 8 april gaat in Wittenburg, het gemeentehuis van de Schermer aan de Noordervaart 99 in Stompetoren, de 12e editie van de Kunsttiendaagse van start.

Een evenement dat duurt tot en met zondag 17 april. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 9 april om 15.00 uur door de heer Jack Stroomer, wethouder kunst en cultuur.

De Kunsttiendaagse in het gemeentehuis is in de loop der jaren een begrip geworden en uitgegroeid tot een manifestatie van formaat. Een expositie, waarin diversiteit, kwaliteit en originaliteit centraal staan.

Dit jaar zetten 13 kunstenaars hun beste beentje voor om de goede reputatie van de tiendaagse hoog te houden. De bezoeker kan genieten van een keur aan schilderijen, stillevens, abstract, kleurrijk, verstild, uniek glaswerk; bustes van keramiek, objecten van rvs, beelden van steen en brons, kunstzinnige sierraden, kortom een tentoonstelling die voor elck wat wils te bieden heeft.

De exposanten zijn:

Lida Baas, Judith Bloedjes, Els van Diemen, Cobie Dierikx, Ria Hotting, Ping An Brouwers, Tusa Koch, Els Kramer, Ceciel Krikhaar, Albert Rollich, Gerda Schoehuijs, Vinken Glasdesign en Marinus Klap.

De bloemdecoratie wordt verzorgd door Klimop Bloemservice.

De openingstijden zijn dagelijks van 11 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens de 10-daagse houdt het kunstenaarscollectief Atelier De Schermer aan de Oosternotweg 1A te Schermerhorn (ingang Zorgboerderij) gedurende beide weekends Open Huis van 11.00 tot 17.00 uur en organiseert Piet-Jan van den Kommer, Noordervaart 127 eveneens een expositie.

De Kunsttiendaagse wordt gerealiseerd door de Kunstcommissie Schermer en mede mogelijk gemaakt door Abako Administratie, Klussenbedrijf Jaap de Beer, Sander Douma architecten, Doeschot b.v creatief in metaal, Vakgarage Houtkooper, Firma Arie Oud en Zoon, Pronk Keukens, Verbart aannemersbedrijf, Bianca's Brasserie en accountantskantoor de Hooge Waerder. Te downloaden:

* klaar voor de start - Els Kramer.jpg (84,98 KB)
* kissing pears - Albert Rollich.jpg (78,57 KB)
* ring ufo's ping an brouwers.JPG (57,92 KB)

* zeilboten aquarel Ceciel Krikhaar.jpg (84,55 KB)