Rechtbank Zutphen


Rechtbank Zutphen strijdtoneel Oostelijke pleitwedstrijden

Zutphen, 5 april 2011 - Acht meesters in de rechten pleiten op vrijdagmiddag 8 april zich het vuur uit hun toga's tijdens de Oostelijke Pleitwedstrijden in de rechtbank Zutphen. De winnaar gaat door naar de landelijke pleitwedstrijden.

Programma
Vanaf 13.00 â 14.30 uur pleiten de advocaten in twee ronden. Daarna is er korte pauze waarin in de tuin van het gerechtsgebouw de onthulling van het beeld Recht Bank van Merle Bouwmeester plaatsvindt. Om 15.00 uur start de volgende ronde. Om ± 17.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deelnemers
Uit het arrondissement Arnhem zijn dit mr. Alexandra Slaski, mr. Frederike Linssen, mr. Dominique Flikkenschild en mr. Remco Sipman. Deze Arnhemse pleiters zullen het opnemen tegen twee pleiters uit het arrondissement Zutphen, te weten mr. Minke Bouma en mr. Judith Stam, en twee pleiters uit het arrondissement Almelo, te weten mr. Mark Dijkstra en mr. Bram Nijhof.

Jury
De jury, bestaande uit rechters uit alle drie de arrondissementen, zal in al haar wijsheid één van de acht pleiters tot winnaar/winnares uitroepen.

Jonge Balie
De pleitwedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door de Jonge Balies van de Orde van Advocaten in de arrondissementen Arnhem, Zutphen en Almelo.

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 5 april 2011 Naar boven