RTL Group

Liveshows 'X Factor' vrijdag van start

Vrijdag starten de langverwachte liveshows van 'X FACTOR'. De spanning loopt steeds hoger op bij de 1,5 miljoen kijkers en laatste twaalf acts, maar ook bij de vier juryleden. De strijd tussen Gordon, Stacey Rookhuizen, Eric van Tijn en Angela Groothuizen barst vrijdag namelijk ook los. Alle vier hopen ze met hun eigen categorie 'X FACTOR 2011 te gaan winnen. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren 'X FACTOR'.

Welk jurylid weet het beste uit zijn of haar protégés te halen? Gordon coacht de jongens van 15 t/m 25 jaar. Stacey hoopt hoge ogen te gooien met de categorie 26 jaar en ouder en Eric gaat er voor met de meisjes van 15 t/m 25 jaar. De groepen zijn tenslotte in goede handen bij Angela Groothuizen. De teams bestaan uit de volgende talenten:

Tim
Team: Gordon
De 16-jarige Tim zit op het gymnasium. Naast zingen houdt hij van hockeyen, tennissen én acteren. De genres die hij leuk vindt zijn pop en poprock. Tim wordt de Nederlandse Justin Bieber genoemd, maar zo ziet hij zichzelf helemaal niet. Tim heeft één grote droom en dat is om ooit in een uitverkochte Amsterdam ArenA te staan.

Jesse
Team: Gordon
De 22-jarige student informatica Jesse is gek op videogames. Hij is al zeven jaar bezig met muziek maken. Hij speelt piano, gitaar én accordeon. Vóór zijn deelname aan 'X FACTOR' had hij nog nooit opgetreden voor publiek. Zijn grote voorbeeld is Usher. Hij zou dan ook graag in zijn voetsporen treden.

Rolf
Team: Gordon
Rolf is 19 jaar en woont bij zijn ouders in Nieuw-Vennep. Zijn roots liggen in de Dominicaanse Republiek en daarom spreekt hij ook vloeiend Spaans. Rolf wil mensen zowel jong als oud raken met zijn muziek. Typerend is zijn brede glimlach.

Ed
Team: Stacey Rookhuizen
Ed is 42 jaar en blind. Hij woont samen met zijn vrouw Maroeska en zijn twee kinderen. Vanaf zijn vijfde is hij al met muziek bezig en op zijn zevende besloot hij naar de muziekschool te gaan. Eds droom is om internationaal door te breken als rockartiest. Ray Charles is zijn grote voorbeeld.

Jantine
Team: Stacey Rookhuizen
De 30-jarige Jantine is huismoeder en woont met haar man en twee kinderen in het Noord-Hollandse t Zand. Ze is een echte gangmaakster die van gezelligheid houdt. Haar x factor is naar eigen zeggen dat ze mensen kan raken. Haar grote voorbeeld is Ilse de Lange.

Pyke
Team: Stacey Rookhuizen
Media-adviseur Pyke is 29 jaar oud. Kenmerkend voor hem is zijn droge humor en hij zegt wat hij denkt. Pyke wil blues, soul en jazz combineren met een poptintje en dat helemaal van deze tijd maken.

Sway
Team: Angela Groothuizen
De drie vriendinnen Saja (18), Aïcha (19) Janice (19) vormen samen de groep Sway. Ze kennen elkaar van de musicalopleiding en omschrijven zichzelf als raar en gezellig. Het trio wil een leuke en frisse meidengroep zijn, met poppy hits en mainstream muziek. Genres als R&B en rock schuwen ze ook niet.

Adlicious
Team: Angela Groothuizen
Adlicious bestaat uit Shirley (25), Laise (27) en Jordy (23). De drie kennen elkaar van het conservatorium en zijn echte Musicholics. Alle drie hebben ze een totaal eigen persoonlijkheid maar samen zijn ze het sterkst. Adlicious is veelzijdig en biedt 'het complete plaatje'.

Sim'Ran
Team: Angela Groothuizen
De groep SimRan bestaat uit de zusjes Krystle (26) en Imgracia (24) en hun goede vriendin Lysa (24). Ze zien zichzelf als een jonge frisse nieuwe meidengroep. Ze willen goede en serieuze muziek maken en uiteindelijk ook kunnen leven van de muziek. Hun stijl omschrijven ze als pop, met een vleugje R&B en soul, à la Destinys Child.

Jessica
Team: Eric van Tijn
Jessica is 16 jaar en zit op de HAVO. Ze woont met haar ouders en haar zusje in Alphen aan de Rijn. Jessica is half Frans, half Nederlands. Van jongs af aan schrijft ze al liedjes en ze wil nu echt gaan voor de muziek.

Tania
Team: Eric van Tijn
De 18-jarige Tania woont in Amsterdam en studeert aan de popacademie in Utrecht. Ze is al van kinds af aan bezig met muziek. Hoewel ze rustig overkomt, kan ze ook behoorlijk uit haar dak gaan. Ze houdt van R&B, soul en pop. Deze genres passen dan ook het beste bij haar als artiest.

Rochelle
Team: Eric van Tijn
Rochelle zit op het MBO Rock City Institute en woont op kamers in Eindhoven. Als artiest wil ze veelzijdig zijn en de rock/soul kant op. De dromerige Rochelle bewondert Amy Winehouse en is een echt avondmens.

Wie wint 'X FACTOR 2011' en welk jurylid staat straks naast de winnaar op het podium? De finale is op vrijdag 10 juni te zien bij RTL 4.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 8 april, vanaf 20.30 uur.

Website: www.xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, via tel: 035 - 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.