Gemeente Coevorden

en beter landschappelijk ingepast

Kruising bedrijventerrein Schoonoord veiliger en beter landschappelijk ingepast

dinsdag 5 april 2011

De kruising Slenerweg - Maatschappijweg in Schoonoord wordt verkeersveiliger gemaakt en bovendien wordt het bedrijventerrein beter landschappelijk ingepast. De beplanting en de grondwallen op de kruising worden verwijderd en vervangen door laag blijvende beplanting waardoor het zicht voor alle weggebruikers aanzienlijk verbetert. Komende vrijdag 8 april zet wethouder Ruud Wilting de eerste schop in de grond voor de aanpak van de kruising. Dat gebeurt om 10.00 uur bij de kruising aan de Slenerweg.

Vanwege de verkeersveiligheid vindt de gemeente het van groot belang dat de aanpassing van de kruising snel wordt aangepakt.

De gemeente Coevorden onderschrijft de noodzaak van het verbeteren van de inpassing van bedrijventerreinen en wil zich inspannen om tot en met begin 2011 samen met de Milieufederatie Drenthe en Stichting Drents Plateau een betere inpassing in het omringende landschap te geven aan het bedrijventerrein Schoonoord. De provincie Drenthe verstrekt hiervoor maximaal 20.000,- subsidie. Bedrijventerrein Schoonoord is samen met bedrijventerrein Gasselternijveen in de gemeente Aa en Hunze en bedrijventerrein De Westyerd in Peize gekozen voor deze pilot om samen met gebruikers en omwonenden te komen tot een betere inpassing van deze terreinen.

Overleg met ondernemers en omwonenden
In de loop van 2010 is diverse malen overleg geweest met ondernemers en omwonenden om tot een passende invulling te komen. Om de randen van het bedrijventerrein komt een groenstrook. De definitieve aanpak is nog niet is helemaal afgerond, maar in ieder geval is overeenstemming over de aanpassing van de de kruising Slenerweg-Maatschappijweg.

Iedereen is van harte welkom bij de starthandeling van de aanpak van de kruising in Schoonoord. Dat gebeurt om 10.00 uur bij de kruising aan de Slenerweg aan de overzijde van het tankstation.