Gemeente Nuenen


Groot event tijdens de Week van het Ambacht in Eindhoven

Van 8 t/m 16 april vindt de vijfde editie plaats van de Week van het Ambacht. Op donderdag 14 april is er een groot event in het Klokgebouw in Eindhoven.

Werkzoekenden en jongeren van (vmbo-)scholen uit de regio kunnen in het Klokgebouw kennismaken met tientallen ambachtelijke beroepen en informatie krijgen over opleidingen en vacatures in het ambacht. Bezoekers kunnen er van alles zien, doen en beleven. De aanwezige vakmensen vertellen er alles over. Meer informatie over de beroepen en activiteiten tijdens het event is te vinden op
www.weekvanhetambacht.nl.

Â

Toenemende vraag naar vakmensen, want vakmensen màken het

Met 250.000 bedrijven en circa 1.000.000 vakmensen, is de ambachtseconomie goed voor meer dan 127 miljard euro omzet, ofwel 9% van het Bruto Nationaal Product. Instroombevordering is noodzakelijk voor de ambachtseconomie. Door uitstroom van ervaren, vaak onmisbare vakmensen (vergrijzing) en omdat de groep opvolgers steeds kleiner wordt (ontgroening), zijn er volop kansen voor een carrière in het ambacht. De Week van het Ambacht moet ertoe bijdragen dat meer mensen - jong en oud - voor een ambacht kiezen. Het begrip ambacht staat voor diverse uiteenlopende boeiende beroepen: van kapper, stukadoor, meubelmaker, slager/traiteur tot goud- en zilversmid, dakdekker of straatmaker.

Â

Regionale ondernemers kunnen hun vacature aanmelden en zelf deelnemen

Regionale ondernemers kunnen voor dit event hun ambacht-vacatures, stageplaatsen of leerwerkplekken melden bij de volgende Werkpleinen:


* Werkplein Mercado in Eindhoven via 040-851 4000 of kijk op www.werkpleinmercado.nl


* Werkplein Bladel, 0497 - 786880


* Werkplein Valkenswaard, 040- 8514200


* Werkplein Helmond, 0492 - 786780

Ondernemers kunnen ook aanhaken bij âde Weekâ, bijvoorbeeld door een openhuis te organiseren of een actie op te zetten. Aanmelden (en aanvragen van promotiemateriaal) kan via Marijke Mulder van het Hoofdbedrijfschap Ambachten, m.mulder@hba.nl. Kijk ook op www.weekvanhetambacht.nl/opendag voor meer informatie.

Â

Uitnodiging aan werkzoekenden

Niet alleen voor scholieren is een mooie toekomst in het ambacht weggelegd, ook voor volwassen werkzoekenden is het een goede optie. Vraag naar ambachtelijke producten of diensten zal er altijd blijven.

Werkzoekenden zijn de 14e van harte welkom in het Klokgebouw.

Â

Â