Gemeente Boxmeer


Bezoek burgemeester van Sigmaringen

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april bezoekt burgemeester Schärer van de partnerstad Sigmaringen de gemeente Boxmeer. Het is het eerste bezoek van Thomas Schärer, die sinds september vorig jaar burgemeester van Sigmaringen is.

De nieuwe burgemeester komt kennismaken met de gemeente Boxmeer. Ook wordt tijdens dit bezoek bekeken op welke wijze aandacht aan het tienjarig jubileum van de jumelage wordt besteed.

Sinds de ondertekening van de jumelageovereenkomst in 2001 zijn er talloze uitwisselingsprojecten georganiseerd. Zo verzorgden kunstenaars uit Sigmaringen een expositie bij de opening van het Weijerpark en exposeerden Boxmeerse kunstenaars van de Kunstkolk in Sigmaringen.

Ook hebben het Boxmeers Vocaal Ensemble, de SWOGB, de KBO Sambeek, de Historische Vereniging Nepomuk, voetbalvereniging Olympia, Fanfare St. Cecilia uit Maashees, Fanfare St. Cornelius uit Vortum-Mullem, Toerclub Boxmeer, het H.Bloedsgilde en kegelclub Val'um inmiddels een uitwisseling gehad met soortgelijke verenigingen uit Sigmaringen.

Daarnaast hebben de joekskapellen VG Tumult uit Vortum-Mullem, Kuulvoer uit Sambeek, Fanfare de Vierde Hoedanigheid uit Boxmeer en de Joekels uit Boxmeer op uitnodiging de jaarlijkse stadsfeesten in Sigmaringen muzikaal opgeluisterd.

De binding met Sigmaringen bestaat al eeuwen. De eerste banden tussen Sigmaringen en Boxmeer werden in 1665 gesmeed toen de regerende adellijke Huizen Berg (Boxmeer) en Hohenzollern (Sigmaringen) een huwelijkscontract opstelden voor Maria Clara van de Berg en erfgraaf Maximiliaan van Hohenzollern Sigmaringen.