ProRail

Persbericht

06-04-2011

Weekend 8 t/m 10 april: ProRail werkt aan het spoor tussen Utrecht en Geldermalsen

In het weekend van 8 t/m 10 april werkt ProRail tussen Utrecht en Geldermalsen op meerdere plaatsen aan het spoor. Vanwege de werkzaamheden rijden er komend weekend geen treinen maar bussen tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen. Intercityâs tussen Utrecht en Den Bosch worden omgeleid via Nijmegen. Voor een passend reisadvies kijk op www.ns.nl.

Utrechtâ project Randstadspoor

Op zaterdag 9 en zondag 10 april wordt op meerdere plekken in Utrecht gewerkt aan Randstadspoor, voor een betere bereikbaarheid van Utrecht. Er komen nieuwe stations op vinexlocaties en het spoor wordt/is op een aantal plaatsen verdubbeld, waardoor er meer treinen kunnen rijden. ProRail bouwt in fasen. Voor de bouw van station Vaartsche Rijn worden komend weekend ter hoogte van de viaducten Bleekstraat, de Westerkade, de Albatrosstraat en de Laan van Soestbergen damwanden geplaatst. Ook zijn er werkzaamheden bij station Utrecht Lunetten.

Overige werkzaamheden

Wanneer het spoor buiten dienst gaat, streeft ProRail ernaar zoveel mogelijk werkzaamheden te combineren. Komend weekend wordt er naast werkzaamheden aan Randstadspoor op station Houten gewerkt aan de stationskap, bij Schalkwijk aan een spoorvernieuwing en op station Culemborg aan de perrons.