NCRV

Altijd Wat: Berlusconi's vrouwen

Ingezonden door NCRV op 7 april, 2011 - 11:06



vrijdag, 8 april, 2011 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Silvio Berlusconi: premier, zakenman en... verdachte. De Italiaanse premier staat terecht voor het aanzetten tot betaalde seks met minderjarige meisjes. In het verleden heeft hij via allerlei trucjes straffen weten te ontlopen. De grafische rubriek Altijd Wat Wijzer van het NCRV-programma Altijd Wat doet vrijdag een boekje open over de trukendoos van Berlusconi.

En de reportage `Berlusconi's vrouwen', die probeert antwoord te geven op de vraag of de Italiaanse premier een seksistische rokkenjager is of een verkapte voorvechter van vrouwenrechten. De omstreden mediamagnaat bracht de Italianen op prime time schaars geklede vrouwen, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan. Ondertussen roemen tal van vooraanstaande vrouwelijke politici en kopstukken uit de showbusiness Berlusconi juist vanwege zijn integere bedoelingen. Wat heeft Berlusconi de Italiaanse vrouw gebracht?

Verder in Altijd Wat: maakt internet ons dommer?; een interview met Klaas Vos (lid van de ledenraad van Ajax) over zijn terugkeer op het gelovige pad; en een portret van Famke Mackaay, die op 15-jarige leeftijd het ouderlijk huis verliet.

Bas Haring schuift aan tafel bij presentator Ghislaine Plag aan als opiniemaker en geeft zijn visie op de reportages en onderwerpen. Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/