Gemeente Eindhoven

Houd de warmte binnen met een luchtgordijn

Energie besparen met een goed afgesteld luchtgordijn; dat is een van de doelen van de actie `Houd de warmte binnen'. Stichting Duurzaam Eindhoven gaat daarom op vrijdag 8 april 2011 samen met een aantal luchtgordijnen leveranciers bij winkels in de binnenstad langs om hun luchtgordijn goed af te stellen. Daarnaast lanceert de brancheorganisatie Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) de besparingsmeter.

Veel winkeliers in de binnenstad hebben hun luchtgordijn niet goed afgesteld waardoor onnodig energie wordt verspilt. Daarom stelt Duurzaam Eindhoven, samen met de VLA leveranciers van luchtgordijnen Biddle, LSA Frico, HVAC Nederland en Spirair, de luchtgordijnen goed af. Deze partijen meten het energieverbruik voor en na de aanpassingen zodat winkeliers direct resultaat zien. Hiermee krijgen winkeliers inzicht in de technische mogelijkheden van een energiezuinige winkelentree en de besparing die deze opleveren.

De besparingsmeter van VLA

Daarnaast kunnen de winkeliers gebruiken maken van de besparingsmeter van VLA. Dit is een gebruiksvriendelijk programma waarmee een winkelier ziet hoeveel energie hij bespaart met een luchtgordijn. Op de website van VLA, www.vla.nu, kunnen winkeliers de besparingsmeter invullen.

Duurzaam Eindhoven informeert winkeliers in de stad, namens gemeente Eindhoven over de voordelen van het winkelen met de deur dicht en de mogelijkheden van slimme entreeoplossingen bij een verbouwing. Daarnaast stelt ze luchtgordijnen optimaal in om meer energie te besparen Op deze manier kunnen ook winkeliers bijdragen aan een stad waarin het prettig wonen, werken en leven is. Voor nu en voor later.

Dus winkeliers ben `Gastvrij met de deuren dicht!' en `Houd de warmte binnen!'