Politie Groningen

Vrijdag 8 april 2011

Provincie Groningen, 08-04-2011

Automobilist rijdt door na aanrijding

BEDUM De politie onderzoekt de aanrijding van een 15-jarige fietsster uit Bedum. De fietsster werd donderdagmorgen rond 8.30 uur op de kruising van de Stationsweg met de Thedemastraat in Bedum aangereden door een onbekende automobilist. De auto reed hierna door en liet het slachtoffer achter met een vernielde fiets. Het zou volgens het slachtoffer gaan om een blauwkleurige personenauto. De auto raakte door de aanrijding aan de rechtervoorzijde beschadigd. Het 15-jarige meisje bleef gelukkig ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Zij wil graag spreken met de automobilist of met personen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen, via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsster over het hoofd gezien

SAPPEMEER Een 43-jarige fietsster uit Hoogezand is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noorderstraat in Sappemeer. Een 38-jarige automobilist wilde vanaf een parkeerterrein de weg op, maar zag daarbij de fietsster op een fietspad over het hoofd. De vrouw viel hierdoor op het wegdek. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Stadjer beroofd door twee mannen

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof die donderdagavond plaatsvond in een steegje nabij de Reitemakersrijge in Groningen. Een 22-jarige inwoner van Groningen liep vanuit de Reitemakersrijge via een steegje richting de Schuitemakersstraat toen hij van achteren door twee mannen werd benaderd. Het tweetal bedreigde het slachtoffer met een onbekend wapen en eiste geld. De Stadjer gaf zijn portemonnee af waarna de straatrovers er vandoor gingen. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de twee stevig gebouwde, blanke mannen. De zoektocht had echter geen resultaat. De Groninger heeft aangifte gedaan.

Alerte getuige wijst politie op insluiping

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht dankzij een alerte getuige een 34-jarige insluiper aangehouden. De getuige zag dat iemand een woning in de Nieuwstraat binnensloop en belde direct de politie. De verdachte kroop via een schutting en een dakgoot de woning in. Door de omschrijving konden agenten de verdachte in de Van Julsinghastraat aanhouden. De 34-jarige inwoner van Hoogeveen erkende direct dat hij sieraden uit de woning had meegenomen. De verdachte is ingesloten. Nu het zomerweer er aan zit te komen, laten meer mensen hun bovenramen open staan. De politie adviseert bewoners altijd ramen en deuren op een correcte wijze af te sluiten. Insluipers klimmen regelmatig naar een hoger gelegen verdieping via een trap, vuilcontainer, pergola of schutting.

Automobilisten rijden weg na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Groningse wijk Lewenborg twee automobilisten aangehouden. Beide bestuurders waren betrokken geweest bij een aanrijding eerder die nacht aan de Stuurboordswal. Bij het ongeval was een lantaarnpaal omver gereden. Een getuige vertelde de politie dat twee autos waren weggereden. Elders in de wijk werden de twee betrokken voertuigen getraceerd. De bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Een van de automobilisten, een 32-jarige man uit Groningen, had 1,1 promille alcohol in zijn bloed. De gegevens van de tweede verdachte waren niet bekend bij het schrijven van de persberichten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groninger door tweetal mishandeld

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Westersingel twee Groningers (23 en 24 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 23-jarige plaatsgenoot had in een horecagelegenheid een discussie met het tweetal. De discussie resulteerde erin dat de Groningers met elkaar op de vuist gingen. Het slachtoffer moest zich door een dokter laten behandelen. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Stadjer gewond naar ziekenhuis na mishandeling

GRONINGEN Een 31-jarige inwoner van Groningen is donderdagnacht gewond naar een ziekenhuis gegaan. De man werd in de Poelestraat geslagen door drie mannen. Na de mishandeling wisten agenten in de binnenstad drie inwoners van Urk aan te houden. Het drietal van 25, 39 en 39 jaar is ingesloten voor verhoor. De Groninger was dusdanig gewond in zijn gezicht dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld.

74 overtredingen bij grote verkeerscontrole

USQUERT De politie heeft donderdag met diverse partners een grote verkeerscontrole gehouden op de N363 bij Usquert. In totaal werden 793 voertuigen en bestuurders gecontroleerd, waarvan 44 vrachtautos. Er zijn 74 bestuurders bekeurd. Daarvan moesten 23 bestuurders gelijk maatregelen treffen, voordat ze verder konden rijden.


- geen rij- of kentekenbewijs kunnen tonen (31x)


- geen autogordel (4x)


- problemen met lading (5x)


- technische mankementen (20x)


- rijden onder invloed 1,3 promille (invordering rijbewijs)


- ongeldig rijbewijs (1x)


- geen APK (1x)


- geen verzekering (1x)


- problemen met rijtijden of tachograaf (7x)


- illegaal beroepsgoederenvervoer (2x)


- ten onrechte rijden op rode dieselolie (2x)


- niet gereinigde veeauto (1x)

Naast de politie werkten de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting, de Douane, de Rijksdienst voor wegverkeer en de Algemene Inspectiedienst mee aan de controle.

Motorrijdster in sloot tijdens rijles

SCHEEMDA Een 52-jarige motorrijdster uit Scheemda is donderdag gewond geraakt tijdens een motorrijles. Op de Bosweg in haar woonplaats heeft de vrouw vermoedelijk gas gegeven in plaats van geremd. Hierdoor kwam de vrouw in een naastgelegen sloot terecht. Zij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Enorme schade na diefstal lood

STADSKANAAL Een tandartspraktijk uit Stadskanaal is zwaar gedupeerd na diefstal van lood. Onbekenden hebben ruim 100 meter lood van het dak van de praktijk weggenomen. De schade loopt op tot zon tienduizend euro. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de diefstal.

Wielrenster gewond bij wielerronde

SELLINGEN Een 28-jarige wielrenster uit Utrecht is donderdagmiddag gewond geraakt. De vrouw deed mee aan een wielerronde en was op de Voorbeetseweg in Sellingen met hoge snelheid ten val geraakt. Ze is enige tijd buiten bewustzijn geweest en overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw liep een zware hersenschudding en
aangezichtsletsel op.

Man gewond na klap

GRONINGEN Een 20-jarige man uit Akkrum is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt. De man is volgens eigen zeggen na een klap van een nog onbekende persoon gevallen en met zijn hoofd op een stoeprand terecht gekomen. Agenten troffen de man in de Poelestraat in Groningen met een hoofdwond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 7 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, N370: aantal geregistreerde voertuigen: 5781, aantal overtredingen: 806, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Ter Apel, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2011, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 959, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 585, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 537, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.