Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 08-04-2011

Mishandeling en autoroof

NIEUWEGEIN Een man mishandelde op donderdagmiddag 7 april een jongetje en beroofde vervolgens een vrouw van haar auto.

Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongetje op de Otterweide door een man was mishandeld. Het slachtoffer was een nabijgelegen school binnengegaan. Direct daarna kwam de melding binnen dat bij die school een vrouw van haar auto was beroofd. Dat bleek om dezelfde verdachte te gaan. Agenten gingen met spoed naar de school, terwijl andere agenten in de omgeving naar de vluchtende verdachte uitkeken.

Agenten spraken in de school met het jongetje, 9 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein. Hij verklaarde op straat door de man te zijn aangesproken en uit het niets een harde klap in zijn gezicht te hebben gekregen. Hij deed aangifte van mishandeling.

Tevens spraken de agenten met de automobiliste, een 23-jarige vrouw uit Vianen. Zij vertelde dat, terwijl zij met haar auto over de Otterweide reed, een man zag lopen die gebaren naar haar maakte. Zij moest op de Otterweide zijn om haar vriend op te halen en parkeerde haar auto. Daarop kwam de man naar haar toe, sprak haar aan en eiste de autosleutels. Zij stond die af, waarop de man in de auto stapte en weg wilde rijden. Net op dat moment kwam de vriend ter plaatse, maar het lukte hem niet meer de man uit de auto te trekken. De verdachte reed hard achteruit, waarbij de vrouw en haar vriend weg moesten springen om niet aangereden te worden. De verdachte ging ervandoor.

De verdachte, een 47-jarige man uit Den Haag, was inmiddels door agenten van het Korps Landelijke Politiediensten ter hoofte van Utrecht op de Rijksweg A12 aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 450 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Uit zijn verhoor zal nog moeten blijken waarom de man de mishandeling en autoroof had gepleegd.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdagochtend van 07.45 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole op de rustplaats De Kroon aan de Rijksweg A27 gehouden.

In totaal werden 48 voertuigen en hun bestuurders aan een controle onderworpen. Het ging daarbij om 12 taxis, 8 personenautos, 7 bedrijfsautos en 21 voertuigen met aanhangwagen. De agenten schreven onder andere bekeuringen uit voor: gladde banden, verlopen apk, kapotte autogordels, niet dragen autogordel, negeren breedtebeperking A27, kapotte verlichting en het niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs.