Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 08-04-2011

Te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte op donderdagochtend 7 april zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 10.50 uur surveilleerde een agent in burger op een onopvallende videomotor op de Rijksweg A2, tussen Amsterdam en Utrecht. Hij zag dat een automobilist zich niet veel van de maximumsnelheid van 100 km/u aantrok en ging achter hem aan. Hij klokte hem ter hoogte van Breukelen op 162 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt.

De automobilist, een 46-jarige man uit Ommeren, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

HARMELEN Bij een snelheidscontrole constateerden agenten op donderdagmiddag 7 april meer dan 200 overtredingen.

De politie controleerde van 12.40 uur tot 18.20 uur op de Utrechtsestraatweg. In die tijd passeerden 1741 voertuigen de radar, 1511 bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid van 60 km/u, de overige 230 bestuurders deden dat niet. De topper reed 98 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Belediging

MAARSSEN Een agent hield op donderdagavond 7 april een jongeman aan voor belediging.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat jongeren in Reigerskamp voor overlast zorgden. Een agent ging ter plaatse en sprak enkele jongeren aan. Eén van hen, een 19-jarige jongeman uit Maarssen, vond het daarbij nodig de agent uit te schelden. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor belediging.

Insluiper

OUDEWATER Een insluiper liep op donderdagmiddag 7 april tegen de lamp. Hij werd op heterdaad aangehouden.

Rond 12.55 uur belde een 54-jarige medewerker van een bedrijf aan de Willeskop de politie. Hij had een insluiper in zijn kantoor betrapt en er bleken meerdere honderden euros te zijn verdwenen. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 51-jarige man uit Rotterdam, aan. Op bewakingsbeelden van het bedrijf was te zien dat hij het kantoor was binnengeslopen en dat doorzocht. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op donderdag 7 april op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Goochem werd ook ingezet.

De controle vond plaats tussen 07.00 uur en 14.00 uur op de Vinkenkade, Groenlandsekade, Tuinderslaantje, Baambrugse Zuwe en Kerklaan. Daarbij schreven agenten in totaal 21 bekeuringen uit: overschrijden maximumsnelheid (10), niet dragen autogordel (7), niet handenvrij bellen (3) en inhalen bij inhaalverbod (1). Kinderen die wel gebruik maakten van de autogordel kregen een gordeldiertje (Goochem het gordeldier).