Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 08-04-2011

Letterlijk belletje trekken

AMERSFOORT Vier jongens pleegden op donderdagmiddag 7 april meerdere vernielingen. Zij namen het gezegde belletje trekken erg letterlijk.

Rond 12.15 uur zag een getuige dat vier jongens op de Voltastraat steentjes tegen de ruiten van woningen gooiden en bij huizen belletje trokken. Zij sprak hen op hun baldadige gedrag aan, maar zij gaven haar een grote mond en liepen door.

Vervolgens zag zij dat de vier naar de overkant liepen, bij een woning aanbelden, de belknop er aftrokken en weggooiden. Daarna ging het viertal ervandoor.

De getuige en haar zoon gingen achter de vier aan en wisten uiteindelijk twee van hen tegen te houden. Agenten gingen ter plaatse en hielden de twee, jongens van 14 jaar uit Amersfoort, aan. Vervolgens bleek dat ook de deurbelknop van de woning van de getuige van de gevel was getrokken.

De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Uiteindelijk bleek dat zij drie deurbelknoppen van gevels hadden getrokken. De drie bewoners deden aangifte van vernieling.

Uit het verhoor van de twee aangehouden verdachten, kwamen ook de gegevens van hun twee ontkomen vriendjes naar boven. Het bleken twee leeftijdsgenootjes eveneens uit Amersfoort te zijn. Zij zullen zich binnenkort op het politiebureau moeten verantwoorden.

Tegen de vier wordt proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk dat in overleg met hun ouders het verbaal voor afhandeling middels een alternatieve straf wordt overgedragen aan Halt regio Utrecht. Tevens wordt het viertal aansprakelijk gesteld voor de schade.