Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

BoeteVolgService: nu ook directe betaalmogelijkheid
Publicatiedatum: 8-4-2011 10:21:46

REGIO - Via de BoeteVolgService (BVS) kunnen burgers die in de politieregio's Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid bekeurd zijn via internet de status van hun bekeuring volgen. Deze mogelijkheid bestaat sinds half februari. Vanaf nu is er binnen BVS een nieuwe toepassing beschikbaar waardoor bekeuringen direct betaald kunnen worden. Dit gaat via CJIB Online Betalen.

Wanneer burgers op de beveiligde site mijnpolitiebureau.nl met hun DigiD inloggen om een foto van een overtreding te bekijken, zien zij de knop `Direct betalen'. Via deze knop komt betrokkene op www.cjib.nl uit en wel op een betaalpagina van het CJIB Online Betalen. Daar kan vervolgens met iDeal de boete betaald worden.
Eerder dit jaar is deze toepassing als proef in de politieregio Noord-Holland Noord gestart. De resultaten zijn zo positief dat besloten is de betaalmogelijkheid voor alle bekeuringen binnen www.mijnpolitiebureau.nl aan te bieden.

Meer info over BVS
De BVS heeft betrekking op bekeuringen voor snelheid en roodlicht, via flitspalen en mobiele radarauto's, die fotografisch zijn vastgelegd. Om in te loggen moeten burgers bepaalde specifieke en unieke gegevens, zoals DigiD, kenteken en filmnummer, invullen. Het systeem selecteert vervolgens hun persoonlijke zaak. Door het aanbieden van deze service, gericht op de individuele overtreder, hoopt de politie veel vragen bij burgers te kunnen wegnemen.