OU weer op eerste plaats in Keuzegids Deeltijdstudies 2011

Persbericht van Open Universiteit

In de Keuzegids Deeltijdstudies 2011 staat de Open Universiteit voor het tweede achtereenvolgende jaar op nummer één in de ranglijst van beste universitaire deeltijdstudieaanbieders. Zonder uitzondering scoren alle OU-opleidingen hoog. In twee andere keuzegidsen kreeg de OU ook de hoogste waardering: beste aanbieder van universitaire bacheloropleidingen in de Keuzegids Universiteiten 2011 en beste aanbieder van universitaire masteropleidingen in de Keuzegids Masters 2011. Prof. mr. Anja Oskamp, rector magnificus van de OU: 'De eerste plaats is iedere keer weer fantastisch. Het is een voortdurende bevestiging van de kwaliteit van onze opleidingen.'

Favoriet
De OU-opleidingen Psychologie en Rechtsgeleerdheid behalen de eerste posities in de rankings van deze studierichtingen. De overige OU-opleidingen, die zonder exceptie ook hoog scoren, zijn de enige wo-opleidingen in de betreffende studierichtingen. Het gaat hier om de opleidingen Algemene cultuurwetenschappen, Bedrijfskunde, Informatica en Milieu-natuurwetenschappen. Vooral de facetten inhoud van het programma, studeerbaarheid en communicatie met de studenten krijgen bij alle OU-opleidingen een zeer positieve beoordeling in de gids.

Tevreden studenten en experts
De Keuzegids Deeltijdstudies 2011 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enqu(ee)te (NSE) 2010 zijn gebaseerd. De NSE resulteerde in juni 2010 in de eerste plaats voor de Open Universiteit: OU-studenten zijn het meest tevreden over hun studie. Naast studentoordelen zijn in de Keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten meegenomen, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen.

De Keuzegids Deeltijdstudies, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), is een onafhankelijke uitgave waarin onder andere kwaliteitsoordelen over alle deeltijdopleidingen in het hbo en wo zijn opgenomen. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.org.

Voltijd en deeltijd
Bij de OU kun je zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo je studeert. Wie een studie moet combineren met werk en/of gezin, kiest vaak voor een rustig tempo (deeltijd). Maar een versnelde opleiding is ook mogelijk. Studiemateriaal en begeleiding zijn afgestemd op zelfstandig studeren, zonder dat studenten colleges moeten volgen. De OU biedt opleidingen aan in Cultuurwetenschappen, Informatica, Managementwetenschappen, Milieu-natuurwetenschappen, Onderwijswetenschappen, Psychologie en Rechtsgeleerdheid. De OU is de enige Nederlandse universiteit, die in elke provincie een vestiging heeft. Een studiecentrum biedt studievoorlichting- en begeleiding, tentamenfaciliteiten, academische activiteiten en een ontmoetingsplaats voor studenten.




Razende Robot Reporter