Politie Drenthe

Vrijdag 8 april 2011

Provincie Drenthe, 08-04-2011

Politie treft hennepkwekerij aan
ASSEN De politie trof woensdagavond in een loods aan de Groningerstraat een hennepkwekerij aan. In de loods die achter een woning stond was een gedeelte afgetimmerd. Daarin trof de politie 773 hennepplanten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur aan. Deze werden inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoonster van de woning verklaarde de loods al geruime tijd te verhuren. De huurder moet nog aan de tand gevoeld worden.

Meisjes bekennen vernielingen aan autos

EMMER COMPASCUUM Twee 13-jarige meisjes uit Emmer Compascuum hebben bekend dat ze in de nacht van 23 op 24 februari ruitenwissers en spiegels van een groot aantal autos hebben vernield. De politie constateerde bij 36 autos vernielingen. De meeste autobezitters deden de afgelopen weken aangifte. De meisjes verklaarden door overmatig alcoholgebruik tot hun daden te zijn gekomen.

De beschadigde autos stonden geparkeerd in de Elzenlaan, Kastanjelaan, Berkenlaan, het Braakhekkeplein en het Westerdiep WZ. Tijdens de voorjaarsvakantie trokken de beide meisjes na een gezellige avond met wat vrienden, waar ze naar eigen verklaring behoorlijk wat hadden gedronken, de buurt in. Zonder dat ze daar later een verklaring voor konden geven werden onderweg ruitenwissers van autos getrokken of omgebogen en spiegels vernield.

De beide meisjes kregen uiteindelijk gewetenswroeging, vertelden het aan hun ouders en belden daarna zelf de wijkagent. Hierna zijn de meisjes op een later tijdstip en in aanwezigheid van één van hun ouders op het politiebureau verhoord. Ze gaven aan veel spijt te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde man in Meppel
Meppel Een 56-jarige man heeft donderdagmiddag in Meppel voor enige consternatie gezorgd. Vanuit zijn woning aan het Klaverveld belde hij het alarmnummer 112. Tijdens het gesprek kwam de alleenwonende man zeer verward over en vertelde onder andere dat hij een pistool voor zich had liggen en mensen om wilde leggen. Ook vroeg hij om hulp. Onderhandelaars van de politie hebben de bewoner uiteindelijk uit zijn woning gepraat waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens een doorzoeking in de woning werd geen vuurwapen aangetroffen. De GGZ biedt de man psychologische hulp.

Winkeldieven betrapt
HOOGEVEEN Een 14-jarig meisje uit Hoogeveen werd donderdagmiddag betrapt tijdens een winkeldiefstal. Het meisje stak bij een supermarkt aan het Schutsplein 2 repen chocolade in haar jaszak en rekende niet af. Voorbij de kassa vielen de repen uit haar jas en werd ze in de kraag gevat door een medewerkster van de winkel.

HOOGEVEEN Een 56-jarige inwoonster van Hoogeveen werd vrijdagmorgen betrapt in een supermarkt aan de Tamboerpassage. Ze stopte twee flessen wijn in een tas en passeerde de kassa zonder af te rekenen. De bedrijfsleider stak daar een stokje voor en schakelde de politie in.

EMMEN Een 26-jarige inwoner van Coevorden rekende donderdagavond zijn bij een supermarkt aan de Baander gekochte levensmiddelen niet af. Na het passeren van de kassa werd hij staande gehouden door een medewerker. Er kwam voor 9,72 aan boodschappen onder zijn jas vandaan.

Op de bon voor roken softdrugs

MEPPEL Twee jongemannen, 18 en 20 jaar uit Meppel werden donderdagavond bekeurd voor het roken van softdrugs in het Wilhelminapark. De aanwezige weed werd ingenomen en vernietigd.

Alcomobilisten

PATERSWOLDE De politie bekeurde tijdens een alcoholcontrole (225 bestuurders gecontroleerd)

op de Meerkoetlaan donderdagavond een 40-jarige Groninger. De automobilist blies 310 ug/l, ging op de bon en kreeg een rijverbod voor 2 uren.

ZUIDWOLDE Een 21-jarige autobestuurder uit Zuidwolde werd in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd. De man, een beginnend bestuurder, blies 165 ug/l.

HOOGEVEEN Een 22-jarige beginnende bestuurder uit Hoogeveen blies in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een controle op de Rembrandtstraat 455 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN De politie controleerde in de nacht van donderdag op vrijdag op de Boslaan een 24-jarige automobilist uit Weiteveen. Na een blaastest op straat waaruit bleek dat hij alcohol genuttigd had werd hij aangehouden. In het politiebureau blies de man 980 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd. Hij kreeg tevens een rijverbod voor 12 uren.

Bestuurder na controle aangehouden
VEENHUIZEN Een 29-jarige man uit Hoogeveen werd in de nacht van donderdag op vrijdag op de Oosterwoldseweg aangehouden. Tijdens een controle bleek dat deze autobestuurder geen rijbewijs kon tonen en zich verder niet kon identificeren. Verder onderzoek naar de identiteit van de man werd bemoeilijkt omdat hij ook nog eens valse gegevens opgaf. Uiteindelijk kon vastgesteld worden dat zijn rijbewijs eerder ingevorderd was, er een onherroepelijk vonnis van 618 voor hem open stond, zijn voertuig buiten gebruik gesteld kon worden en hij een valse identiteit op gaf. De man werd ingesloten.

Woninginbraken
BORGER Tussen vermoedelijk woensdagmorgen en donderdagavond vonden er inbraken plaats in twee naast elkaar gelegen woningen aan de Sassenbergen. In één van de woningen zijn de daders vermoedelijk door een openstaand raam naar binnen geklommen en namen geld weg. In de andere werd een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. Geld, sieraden en een laptop behoorden daar tot de buit.

Inbraak in supermarkt

ASSEN Een supermarkt aan de Nobellaan kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag ongewenst bezoek. De daders wisten een raam te demonteren om naar binnen te klimmen. De buit bestond uit een grote hoeveelheid sigaretten.

Inbreker overlopen
HOOGEVEEN Een bewoner van de Herman Bavinckstraat heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inbreker overlopen. Toen hij wakker werd door lawaai in de woning en een kijkje nam, zag hij in het donker een persoon de benen nemen. Na onderzoek bleek dat een tas met onder andere een mobiele telefoon en diverse bescheiden te zijn weggenomen.