CNV Vakmensen


CNV Vakmensen sluit cao-akkoord met Koole Tankstorage

08 april 2011
Personeel Koole dwingt cao met acties af. De acties hebben de doorslag gegeven. Daarvan is onderhandelaar Marcel Hoogendijk van CNV Vakmensen wel overtuigd. Kort voor middernacht bereikte hij bij Koole Tankstorage alsnog een principe-akkoord voor een cao van 33 maanden.

Per 1 april dit jaar gaan de lonen voor het personeel omhoog met 1,5 procent. In 2012 komt daar opnieuw 1,5 procent bij en in 2013 volgt nog een verhoging met 1,25 procent. De eindejaarsuitkering is voor iedereen bepaald op 350 euro eenmalige uitkering naast voortaan een structurele eindejaarsuitkering van 1 procent.

Belangrijker dan het loon vindt onderhandelaar Marcel Hoogendijk dat de werkgever uiteindelijk instemde met een onafhankelijk onderzoek naar de pensioenmogelijkheden en - noodzakelijkheden.

Omdat Koole Tankstorage vorig jaar in handen kwam van een Private Equity-fonds hecht Hoogendijk ook aan het nu afgesproken geen-gedwongen-ontslagenaspect in het cao-akkoord. "Reorganisaties vallen met zo'n eigenaar nooit geheel uit te sluiten. En dan is deze vorm van zekerheid van belang voor de medewerkers."

Die stonden overigens de laatste drie dagen pal voor hun cao. Maandag werd op de Koole-vestiging in Pernis gestaakt, dinsdag in Zaandam en gisteren (woensdag) op de locatie in Nijmegen.