GroenLinks

Stop met boekhouden, zorg voor meer agenten

Vrijdag 8 april 2011, 09:08u - Tofik Dibi

Er komen geen 3000 agenten bij, de teller blijft niet op nul staan, maar GroenLinks vreest dat er zelfs minder agenten bijkomen. GroenLinks wil dat de minister vandaag tijdens het Algemeen Overleg over de politie met gecorrigeerde cijfers komt. Kamerlid Tofik Dibi roept minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op om nu eens écht werk te maken van de uitbreiding van de operationele politiesterkte.

Dibi: "Inmiddels weten we wel dat de door het kabinet beloofde 3.000 extra agenten er nooit zullen komen. Maar het lijkt er nu op dat de politiesterkte zelfs flink zal afnemen."

Minister Opstelten telt agenten in opleiding -de politieaspiranten- volwaardig mee in de omvang van het korps. Aspiranten in opleiding kunnen lang niet voor alle reguliere politietaken in te zetten zijn. Dat vertekent Opsteltens plannen, waardoor veel politiekorpsen het met minder politieprofessionals en met meer agenten in opleiding moeten doen.

"Minister Opstelten moet stoppen met boekhoudkundige trucjes en nu eens serieus werk maken van meer politie op straat," aldus Tofik Dibi.