Rabobank Nederland


---

Gelijke rechten voor mensen met een beperking

8-4-2011 | MVO

Maar liefst 1.300 mensen bezochten de Manifestatie `Het VN-verdrag waarmaken' voor gelijke rechten voor mensen met een beperking op 29 maart in Utrecht. De manifestatie was georganiseerd door de Coalitie voor Inclusie. De Rabobank Foundation was een van de hoofdsponsoren. Resto VanHarte

Net als de Coalitie voor Inclusie spant de Rabobank Foundation zich in om mensen met een beperking volwaardig aan de samenleving te laten deelnemen. Iedereen moet toegang hebben tot financiële dienstverlening en zijn bankzaken zelfstandig kunnen regelen. Op de manifestatie waren veel partners aanwezig waarmee de Rabobank Foundation landelijk samenwerkt, zoals Emma@Work, Best Buddies, Resto van Harte en Ronald McDonald.

Het doel van de Manifestatie was dat het `VN Verdrag voor mensen met een beperking' wordt geratificeerd door Nederland. In dit verdrag staat dat mensen met een beperking net als iedereen recht hebben op een goed leven en gewoon meedoen. Nederland heeft dit VN verdrag nog steeds niet geratificeerd, in tegenstelling tot 150 landen die dit al wel hebben gedaan. Vanaf het moment dat Nederland het verdrag ratificeert, moet ook ons land ervoor zorgen dat de gelijke rechten voor mensen met een beperking worden waargemaakt.

De Rabobank Foundation steunde de Manifestatie met een donatie van EUR25.000

Meer informatie


* Meer informatie over activiteiten van de Rabobank Foundation in Nederland

* Meer informatie over toegankelijkheid bankdiensten op rabobank.nl
* www.vnverdragwaarmaken.nl

---