Trots op Nederland

Nieuws

08 apr 2011 | Martin Hagen geïnstalleerd als wethouder Trots

Op donderdag 7 april 2011 is Martin Hagen geïnstalleerd als wethouder voor Trots op Nederland in het nieuwe Alkmaarse college. De installatie vond plaats In het historische stadhuis van Alkmaar. Hagen wordt in de kaasstad onder meer verantwoordelijk voor integraal veiligheidsbeleid. Hij maakt onderdeel uit van de coalitie OPA, VVD, CDA, SP en Trots. Hij is de tweede Trots-wethouder in Nederland.

Hagen is één van de zes wethouders van het nieuwe college. Hij wordt verantwoordelijk voor Integraal Veiligheidsbeleid, WMO, Volksgezondheid, Ouderen, Dierenwelzijn en Project De Hoef. Burgemeester Bruinooge nam Hagen de eed af. Partijleider Rita Verdonk was bij de plechtigheid aanwezig. Ook Trots-wethouder Suzanne den Dulk uit Den Helder was aanwezig.

Hagen (48) was van 2002 tot 2010 gemeenteraadslid in Haarlem voor de VVD. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar is hij schaduwraadslid voor Trots. Hij was beleidsadviseur op het Ministerie van Justitie.

Integraal veiligheidsbeleid is een speerpunt voor Trots op Nederland. In Gouda pleitte Trots voor een aparte wethouder voor veiligheidsbeleid. In Alkmaar is die er nu gekomen middels Hagen, die ruime ervaring op justitiegebied heeft.