Alumni Nyenrode zorgen voor 65 scholarships

Persbericht van Nyenrode Business Universiteit

Bijzondere aanloop naar jubileum

Breukelen, 8 april 2011 - Alumni van Nyenrode Business Universiteit zorgen voor 65 scholarships. Zij worden aangeboden aan getalenteerde studenten. De scholarships gelden voor het academisch jaar 2011-2012. Dan bestaat Nyenrode Business Universiteit 65 jaar. De beurzen vertegenwoordigen samen een waarde van meer dan 1.3 miljoen Euro. Vele lichtingen afgestudeerden van Nyenrode spannen zich in om de financiering rond te krijgen. Stichting Nyenrode Fonds coördineert deze activiteiten. De alumni beschouwen de scholarships als een gift, waarvoor de kandidaten iets terug kunnen doen, namelijk op den duur een nieuw scholarship mogelijk maken. Nyenrode streeft ernaar om met dit initiatief een systeem van 'revolving scholarships' te creëren.

Met de financiële ondersteuning voor de scholarships - de universiteit draagt hieraan bij - willen de Nyenrode alumni uitzonderlijk talent de kans bieden die zij ooit kregen: studeren bij Nyenrode. Het is de bedoeling dat elk scholarship voorzien wordt van een alumnus die als coach en mentor optreedt.

Het 'Nyenrode 65 Scholarships Program' is bestemd voor kandidaten voor de Nyenrode full time Master of Science in Management en de full time International MBA. De scholarships variëren van een tegemoetkoming van 10.000 Euro tot een full tuition scholarship. Nyenrode nodigt wereldwijd getalenteerde kandidaten uit om zich aan te melden.

Met het programma stelt Nyenrode een diverse groep studenten samen die gedurende de studie zichzelf en elkaar zullen uitdagen en motiveren. Om de diversiteit in de studentenpopulatie te bevorderen zijn verschillende scholarships gecreëerd. Kandidaten met een specifieke achtergrond kunnen zich daarop inschrijven. Een volledig overzicht van deze groepen is beschikbaar via www.nyenrode.nl/scholarships. Kandidaten moeten zich eerst kwalificeren voor de Nyenrode International MBA of de full time Master of Science in Management.

Het Nyenrode 65 Scholarships programma vormt de proloog van het 65 jarig jubileum van Nyenrode Business Universiteit. Een jaar lang vinden verschillende festiviteiten rondom het jubileum plaats. Het startschot hiervoor is in september 2011. De 65 scholarships moeten dan al vervuld zijn.

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de oudste en enige particuliere universiteit van Nederland. De organisatie werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap.

*

Links:
http://www.nyenrode.nl



Razende Robot Reporter