Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 08-04-2011

Man dringt woning binnen

UTRECHT Een 30-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld.

De man wist zich donderdag 7 april omstreeks 17.20 uur de woning aan de Gambiadreef in te praten, door zich voor te doen als een vertegenwoordiger van een telecombedrijf. Eenmaal binnen bedreigde hij de 18-jarige bewoonster, waarbij mogelijk een vuurwapen is getoond. De man verliet hierna de woning en de bewoonster wist alarm te slaan en gaf door dat hij was weggereden in een auto.

De politie wist de man op de kruising Gambiadreef met de Kwangodreef aan de kant te zetten. De man werd via de uitpraatprocedure onder controle gebracht, waarna hij werd aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De auto is voor onderzoek veiliggesteld.

Jongen aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden op verdenking van mishandeling.

De Utrechter had donderdag 7 april omstreeks 17.35 uur een afspraak gemaakt met zijn ex-vriendin, een 16-jarig meisje uit Vleuten, om nog een en ander af te regelen. Zij troffen elkaar op de Mercatorlaan. Het gesprek liep echter uit de hand en de jongen sloeg het meisje diverse keren. Hierna is hij weggereden in een auto. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het meisje vermoedelijk een gebroken kaak en een gescheurd trommelvlies te hebben opgelopen.

Na de aangifte stelde de politie een onderzoek in en hield de Utrechter vrijdag 8 april omstreeks 06.15 uur in zijn woning aan. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Bewoner overloopt inbrekers

UTRECHT Een 24-jarige bewoner van de Bantamstraat overliep bij thuiskomst drie inbrekers.

De bewoner zag donderdag 7 april omstreeks 13.05 uur, dat drie personen in zijn woning waren. Bij het zien van de bewoner, verliet het drietal snel de woning via de achterdeur. De bewoner ging achter de inbrekers aan en wist een van hen vast te pakken. Toen hij echter een trap kreeg, moest hij de inbreker loslaten en wist ook te ontkomen.

Uit onderzoek bleek dat men de woning was binnengekomen door het forceren van een raam. In de woning had men diverse goederen gereed gezet om weg te nemen. Het signalement van de inbrekers luidt: dader 1 een man tussen de 18 en 22 jaar met een licht getint uiterlijk. Dader 2: een man tussen de 22 en 24 jaar, licht getint uiterlijk, kort stekel haar, stevig gezet postuur. Hij droeg een grijze jas, die een scheur opliep tijdens het vastpakken. Van inbreker 3 is alleen bekend dat het een jongeman was.

De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Jongemannen aangehouden

UTRECHT - Een jongen van 16 en een man van 19 jaar, beiden uit Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning.

Op vrijdag 8 april omstreeks 04.20 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Mgr. van de Weteringstraat en dat de melder achter twee mogelijke inbrekers aanliep. De melder vertelde ook dat twee haastig de Parkstraat in- en weer uitliepen. Politiemensen troffen het tweetal aan die voldeed aan het doorgegeven signalement. Even later kwam ook de bewoner van de woning ter plaatse en vertelde dat er bij hem was ingebroken en diverse goederen waren gestolen.

Na onderzoek in de Parkstraat werd verstopt achter een autowiel een plastic zak met daarin diverse goederen aangetroffen. Die werden getoond aan de bewoner en hij herkende die als zijn eigendom. Hierop werden de twee aangehouden en werden ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.