Hoefnet

Nieuws

WK-paard Mieke van Tergouw ingeslapen

08-04-2011

Op donderdagavond 7 april heeft Mieke van Tergouw afscheid moeten nemen van haar topper "Deuk" (L'Espoir x Hurricane). Deuk zou op 18 april 30 jaar zijn geworden.

In 1995 behaalde Mieke met Deuk haar eerste grote internationale succes door het Wereldkampioenschap tweespannen in Poznan op haar naam te schrijven.?Met dit karakterpaard Deuk werd ze tevens vier keer Nederlands kampioen.

Als 11-jarige kwam Deuk via Wout van de Brink bij Mieke van Tergouw op stal en hij maakte direct indruk: "Ik ben echt gevallen voor de geweldige uitstraling en het sterke karakter van Deuk. Plus het feit dat we zijn halfbroer Rolex al op stal hadden staan en ze qua type en maat heel goed bij elkaar pasten in een tweespan. De band die ik samen met Deuk had was er een van wederzijds respect en dat maakte onze relatie ook zo bijzonder. Ik heb zeker veel van Deuk geleerd," vertelt Mieke van Tergouw.
Totdat Deuk 21 jaar werd heeft hij actief in de sport meegelopen en is hij altijd gezond geweest. Toen werd het tijd voor zijn welverdiende rust en heeft hij nog vele jaren kunnen genieten in de wei.

Deuk (rechts afgebeeld) vormt samen met de in 1997 overleden Rolex het beeldmerk van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn, dat ieder jaar plaatsvindt op de thuisbasis van Mieke van Tergouw op Riant Equestrian Centre in Beekbergen.