Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)


Leukste winkel om bij te werken

Verkiezing âLeukste winkel om bij te werken 2011' van start

08/04/2011

De inschrijving voor de verkiezing `Leukste winkel om bij te werken 2011' is geopend. Medewerkers uit de detailhandel kunnen hun `eigen' winkel voordragen voor deze titel via www.ikwerkbijdeleukstewinkel.nl. Daarmee maken zij kans op een nominatie voor deze prestigieuze titel. De winnaar ontvangt bovendien een geldprijs van EUR 2.500,- te besteden voor het hele team. De verkiezing is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd als onderdeel van de Retail Jaarprijzen.

Iedere winkel kan meedoen: groot en klein, zelfstandig, filiaal of franchise. Uit de aanmeldingen maakt de jury een selectie. Kanshebbers op de titel worden door de jury bezocht. Wie zich uiteindelijk `Leukste winkel om bij te werken 2011' mag noemen wordt bekendgemaakt tijdens het Retail Jaarprijs Gala in november.

Prijs voor het hele team
De HBD-prijs `Leukste winkel om bij te werken 2011' wordt toegekend aan een winkel. Ook als die winkel onderdeel is van een filiaalbedrijf of franchiseketen geldt de prijs daarmee niet voor de hele keten of formule. Het gaat immers om het samenspel in het team, met de collega's en de ondernemer/bedrijfsleider. De winnende winkel mag een jaar lang de titel `Leukste winkel om bij te werken' voeren. Bovendien ontvangt het winnende team een geldbedrag van 2500 euro. Vorig jaar sleepte De Blauwe Shop in Hardenberg de titel in de wacht. In 2009 ging de eer naar Leurs Tuincentrum in Venlo en in 2008 was De Vries Slaapcomfort in Malden de leukste winkel om bij te werken.

Leuke sector om in te werken
Het HBD heeft de prijs `Leukste winkel om bij te werken' in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op het belang van goed werkgeverschap en goede arbeidsverhoudingen en om de professionaliteit in de detailhandel een impuls geven. De prijs moet bovendien benadrukken dat de detailhandel een uitdagende sector is om te werken.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed werken en ondernemen is. Het HBD is opgericht op verzoek van en wordt bestuurd door de ondernemers- en werknemersorganisaties in de detailhandel. In het HBD werken MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond samen.