Gemeente Lelystad

Gecombineerd fietspad langs Edelhertweg geopend

Vrijdag 8 april 2011
Met het verwijderen van het verkeersverbodsbord openen wethouder Wout Jansen (rechts) en Peter Booman van Wageningen UR het fietspad langs de Edelhertweg

Langs de Edelhertweg is op 6 april 2011 een uniek stuk fietspad annex parallelweg voor landbouwverkeer geopend. Wethouder Wout Jansen van de gemeente Lelystad en directeur Facilitair Bedrijf van Wageningen UR Peter Booman verrichtten de opening door enkele verkeersborden te verwijderen.

Verkenning

Met twee elektrische fietsen van Bikeshop Lelystad en een tractor met aanhanger verkenden de aanwezigen vervolgens de nieuwe weg.

Oplossing gevaarlijke situaties

Op de Edelhertweg passeren dagelijks fietsers, auto's, bussen, vrachtverkeer voor industrieterrein Oostervaart en landbouwverkeer elkaar. Deze verkeersstromen leveren gevaarlijke wegsituaties op. Gemeente Lelystad is in samenwerking met Wageningen UR tot een oplossing gekomen.

Grond beschikbaar gesteld

Wageningen UR stelde landbouwgrond beschikbaar zodat de gemeente Lelystad, met financiële ondersteuning van de EU, een extra brede kavelweg kon realiseren, die gebruikt wordt als fietspad en voor bestemmingslandbouwverkeer van Wageningen UR. Door deze samenwerking verbetert de verkeersveiligheid op de Edelhertweg enorm. Ja