Sanoma Uitgevers

Donor-actie op NU.nl

Zilveren Spin Award voor Donor-actie op NU.nl

---

08.04.11

Gisteravond werden in de Westergasfabriek in Amsterdam de Spin Awards uitgereikt. Een avond met een record aantal Spin Awards. NU.nl mocht samen met KesselsKramer en NOISE de Zilveren Spin Award voor beste media-inzet in ontvangst nemen.

Uitzonderlijke resultaten
Afgelopen oktober was de Donoractie op NU.nl de kick off voor de donorweek. Met een beperkt mediabudget, met 12 Bekende Nederlanders en van 9 tot 9 uur een live stream op NU.nl, leverde de aftrap op NU.nl in één dag het volgende op:
De actie maakte nieuws. De Donorweek leverde naar schatting meer dan 3,3 miljoen aan gratis publiciteit op. Nederland kon er niet onderuit; Meeste registraties ooit op één dag: Ruim 11.000. Door de publiciteit en het sociale karakter van de campagne bleef de teller lopen en registreerden zich uiteindelijk meer dan 60.000 mensen in één maand; 87% van de inschrijvers zegt JA;
Meer dan 100.000 unieke pageviews op de NU-actiepagina; Het meest besproken onderwerp van de dag op Twitter, Facebook en Hyves in Nederland;
De eerst aangenomen motie van het nieuwe kabinet was naar aanleiding van de Donorweek.

De Donoractie op NU.nl is door het Marketing Partnerships team van Sanoma Media bedacht, samen met bureau KesselsKramer die de overall campagne bedacht en bureau NOISE die alle internetactivatie voor zijn rekening nam.

Bekijk hier de volledige lijst met winnaars.

Zie het origineel

Copyright 2011 - Sanoma Media Netherlands B.V.
www.sanomamedia.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep