Gemeente Helden

VV Kessel klaart grote klus

KESSEL - VV Kessel klaart de komende maanden een grote klus. De kleedlokalen krijgen een opknapbeurt. De gemeente Peel en Maas subsidieert de renovatie met 275.000 euro. De voetbalclub brengt een ton in, grotendeels via zelfwerkzaamheden door een leger aan vrijwilligers.

De wens leeft al jaren om de accommodatie up to date te maken. De zes kleedlokalen en de drie scheidsrechterslokalen zijn al enkele decennia oud en niet meer van deze tijd. VV Kessel grijpt de renovatie tevens aan om een extra lokaal te bouwen met sanitaire voorzieningen, plus de aanleg van een terras. "De financiering is rond, mede dankzij de gemeente Peel en Maas die ons goed geholpen heeft", glundert voorzitter Jan Stemkens. "We zijn zuinig geweest en hebben vorig jaar verdiend aan de festiviteiten rond het 75-jarig bestaan van onze voetbalclub."

Normaliter neemt de klus een half jaar in beslag. Maar VV Kessel hoopt de operatie nog voor de bouwvakvakantie af te ronden. Stemkens: "Dat betekent dat we een flinke uitdaging aangaan." Erik Zeelen, bouwmeester: "Dat wordt flink gas geven. Van de andere kant; vele handen maken licht werk. Binnen de club hebben we bouwvakkers, elektriciens, noem maar op. Teamwork maakt onze club al meer dan driekwart eeuw sterk!"

Het startsein vindt zondag plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het sportpark aan de Roode Eggeweg. Na een openingswoord door de voorzitter zal wethouder Wim Hermans van Peel en Maas met een onthulling van een reclamebord het startsein verzorgen. Na een borrel in de bestuurskamers wordt om 14.30 uur de wedstrijd gespeeld tussen VV Kessel en Hebes. "En daarna gaat het feest rond de verbouwing beslist verder", lachen Stemkens en Zeelen