Gemeente Oisterwijk

Gemeente Oisterwijk sluit jaar af met positief resultaat

De eerste jaarrekening van het huidige college van Oisterwijk wordt afgesloten met een positief resultaat. Het positieve resultaat van EUR 744.000 is het gevolg van een sobere en toch ambitieuze aanpak. Oftewel: samen meer met minder.

Sober waar het moet

Het college is sober omgegaan met de gemeentelijke middelen. Er zijn in 2010 vele bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd, terwijl de lasten van de burgers nauwelijks gestegen zijn. Daarnaast kan Oisterwijk nog rekenen op positieve grondopbrengsten. Vanuit een deel van het positieve saldo van 2010 stelt het College de raad voor om in 2012 het St. Jansplein, het Pannenschuurplein en de kop van de Lind aan te pakken en hier groene en aantrekkelijke pleinen van te maken. Ook zal het college de raad voorstellen doen om het overige deel van het resultaat te bestemmen.

Ambitieus waar het kan

Ondanks de magere jaren zijn in 2010 ook vele ambities gerealiseerd. Nieuwe scholen zijn en worden gebouwd. De bouw van brede school de Waterhoef is gestart en de basisscholen Kikkenduut en Bienekebolders zijn geheel gerenoveerd.
De plannen van KVL krijgen vorm met het volledig gerestaureerde Ketelhuis als een mooie start. Er zijn 145 woningen opgeleverd en in de Hilver is hard aan de landinrichting gewerkt.

Meer mensen doen mee aan onze samenleving, onder andere door extra inzet van een werk- en zorgmakelaar en er is sterk ingezet op meer veiligheid, op aanpak van hennepteelt en op bewustzijn over wat te doen bij rampen.

Eind 2010 is ook vooruit gekeken. Er ligt nu een visie voor het Oisterwijk dat ons voor ogen staat: de Parel in 't Groen in 2030. Deze visie vormt voor een deel de basis voor komende bezuinigingsrondes. Het is belangrijk daarbij de juiste keuzes te maken en de goede taken op te pakken.

Behandeling van de jaarrekening 2010 vindt plaats in de raadsvergadering van 19 mei 2011.