Woningcorporatie Ymere

Bijna 70% woningen eerste gebouw Waterlandplein verkocht

8-4-2011

Het Waterlandplein wordt straks het nieuwe, levendige centrum van Nieuwendam in Amsterdam-Noord

De verkoop van de nieuwbouw aan het Waterlandplein in Nieuwendam-Noord verloopt goed. Van het gebouw De Brandaris dat medio december in verkoop ging, is bijna 70% van de 52 woningen verkocht.

De Brandaris bestaat uit ruime appartementen en daktuinwoningen. De daktuinwoningen zijn woningen op het dak van het winkelcentrum met eigen terras en een gemeenschappelijke tuin. Ruim en rustig wonen met het winkelcentrum binnen handbereik; ideaal voor gezinnen.

De bouw van het gehele Waterlandplein startte in december. Het heien is naar verwachting begin mei klaar, waarna eind dit jaar het hoogste punt van De Brandaris wordt bereikt.

Bijzondere daktuinwoningen
De daktuinwoningen staan voor stedelijk en groen wonen in een oase van rust. Ze bevinden zich bovenop het dak van het winkelcentrum, hebben twee etages, een privéterras en een gemeenschappelijke daktuin.

De woningen hebben twee tot drie slaapkamers en een oppervlakte van 110 m² en 128 m². Met deze ruimte zijn de woningen ideaal voor gezinnen. Midden in het nieuwe winkelhart van Nieuwendam met veel voorzieningen.

Plannen Waterlandplein
Het Waterlandplein wordt straks het nieuwe, levendige centrum van Nieuwendam. Met 319 nieuwe woningen, een winkelcentrum van 9000 m² en voorzieningen zoals een wijkcentrum met bibliotheek en een centrum voor zorg & gezondheid. Ook komen er 300 overdekte parkeerplaatsen.

De renovatie van de drie bestaande gebouwen is vorig jaar afgerond. Ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein CV (bestaande uit Ymere en AM) is opdrachtgever voor de vernieuwing van het Waterlandplein.

Verkoopwoning met maquette
Op het Waterlandplein is een verkoopwoning geopend in een van reeds bestaande gebouwen. Geïnteresseerde kopers kunnen hier terecht om het weidse uitzicht te ervaren en de maquette van het nieuwe Waterlandplein te bekijken. De woning kan worden bezocht door een afspraak te maken met de makelaar.

Meer info www.nieuwwaterlandplein.nl