Gemeente Veenendaal


Reconstructiewerkzaamheden kernwinkelgebied

Aannemersbedrijf Roelofs Wegenbouw B.V. is gestart met de reconstructiewerkzaamheden in het kernwinkelgebied. In de Kerkewijk (voorlangs theater De Lampegiet) wordt volop gewerkt om het kernwinkelgebied op te knappen. Dit deel van de Kerkewijk wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De winkels binnen de werkfase blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Vanaf 12 april wordt de omleidingsroute gewijzigd en is het parkeerterrein âDuivenweideâ bereikbaar via de Duivenwal en Kerkewijk.

Bij de Kerkewijk verricht de aannemer op hoofdlijnen de volgende werkzaamheden: aanbrengen riolering, vervangen asfalt in de rijbaan en fietspaden en het opnieuw bestraten van voetpaden. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin mei klaar. Door onvoorziene factoren (bijvoorbeeld weersomstandigheden) kan de planning wijzigen.

Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden op veilige wijze plaats te laten vinden, wordt de Kerkewijk gedeelte Theater Lampegiet â J.G. Sandbrinkstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Borden langs de weg geven aan welke omleidingsroutes te rijden. De omleidingsroute is te bekijken via www.veenendaal.nl/kernwinkelgebied. Â

Bereikbaarheid winkels

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels in het werkgebied bereikbaar voor het winkelend publiek.

Bereikbaarheid parkeerterrein Duivenweide

Het parkeerterrein Duivenweide (achter theater De Lampegiet) blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Vanaf 12 april wordt de omleidingsroute aangepast en is de Duivenweide bereikbaar via de Duivenwal en de Kerkewijk. Vanaf 30 april is de kruising Raadhuisstraat/Kerkewijk weer open voor al het verkeer.

Bevoorrading centrum

Binnen de venstertijden blijft het centrumgebied bereikbaar voor bevoorradingsverkeer. Buiten de venstertijden is het kernwinkelgebied toegankelijk voor vergunningshouders. Aangezien de Kerkewijk ten behoeve van de werkzaamheden is afgesloten, wordt het bevoorradingsverkeer omgeleid via de Duivenwal, de Weverij en de Achterkerkstraat. Via de Markt kan het bevoorradingsverkeer het kernwinkelgebied bereiken.

Overlast

Helaas is enige overlast als gevolg van de werkzaamheden onontkoombaar. Wij doen ons best om deze overlast zo beperkt mogelijk te laten zijn en zo kort mogelijk te laten duren.

Voor meer informatie kunt u bellen met de heer J. Holstege, telefoonnummer (0318) 538781 of per email
jaap.holstege@veenendaal.nl.Â

Â