ProRail

Persbericht

08-04-2011

Station Breda volgende fase in

Projectorganisatie Breda Centraal heeft deze week van bouwondernemingen vijf aanbiedingen ontvangen voor de bouw van het nieuwe station Breda. Dat is een nieuwe mijlpaal voor de totstandkoming van de multifunctionele openbaarvervoersterminal waarin wonen, werken, parkeren, winkelen en in- en uitstappen op unieke wijze zijn gecombineerd in één gebouw. De aanbiedingen worden de komende maand beoordeeld waarna er een onderhandelingsfase volgt.

Aanbestedingsprocedure

ProRail hanteert voor de bouw van station Breda, een ontwerp van architect Koen van Velsen, een procedure van âgunning door onderhandelingâ. De aanbiedingsfase is nu afgesloten en de aanbiedingen worden de komende maand beoordeeld. Daarna volgt een onderhandelingsfase. Uit commerciële overwegingen wordt over dit proces geen informatie gegeven. De aanbestedingsprocedure loopt op schema: de gunning is voorzien in september dit jaar.

Projectorganisatie

Projectorganisatie Breda Centraal is een samenwerkingsverband tussen ProRail, NS Poort (gespecialiseerd in de ontwikkeling, exploitatie en het beheer van stations en stationsgebieden) en de gemeente Breda. ProRail is gedelegeerd opdrachtgever voor de ontwikkeling en bouw van de OV Terminal.