Gemeente Coevorden


Gemeente Coevorden geeft kavels uit in Steenwijksmoer

vrijdag 8 april 2011

De gemeente Coevorden gaat kavels uitgeven in Steenwijksmoer. Er zijn zeven kavels beschikbaar aan de rand van de westelijke uitbreidingswijk van Steenwijksmoer. Het gaat om 3 kavels voor vrijstaande en 4 kavels voor twee-onder-een-kap-woningen. Naar verwachting is het wijzigingsplan in juni 2011 onherroepelijk.

Het plangebied grenst aan het agrarisch gebied. Rondom het plangebied overheerst de woonfunctie. In de nieuwbouwwijk staan vooral vrijstaande en halfvrijstaande woonhuizen. Het betreft het braakliggende pereel dat reeds binnen het aangelegde stratenpatroon ligt. Aan de G.J. Soppestraat en de Pastoor J.H. Wesselstraat. De kavels zijn al bouwrijp.

Geen voorwaarden
Iedereen kan in aanmerking komen voor een bouwkavel in Steenwijksmoer. De voorwaarden voor sociale en en/of economische binding die in het verleden in de gemeente golden om een kavel te kunnen kopen, zijn losgelaten. De inschrijving start in april/mei. Dan is ook de grondprijs bekend. Wanneer er meer gegadigden zijn dan het aantal kavels, wordt geloot onder de inschrijvers. Mensen die een kavel voor een twee-onder-een-kap woning willen kopen, kunnen ook zonder medebouwer inschrijven.

Laatste uitgifte
De prognoses voor de bevolkingsontwikkeling voor de komende jaren laten een daling zien. Eén van de gevolgen daarvan is dat de gemeente Coevorden voor de komende jaren geen nieuwe woningbouwplannen ontwikkelt in Steenwijksmoer. Deze kaveluitgifte is de laatste mogelijkheid voor belangstellenden die een nieuw huis willen bouwen in Steenwijksmoer.