Agentschap NL



Tender vernieuwde Innovatie Prestatie Contract-regeling open

Op 1 april 2011 opende de eerste tender van de vernieuwde IPC-regeling (Innovatie Prestatie Contract) van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Er kunnen zowel aanvragen voor de verkenning van (internationale) samenwerking als voor de IPC-projecten worden ingediend. Net als voorgaande jaren blijkt de regeling populair.

Veel belangstelling
Op de dag van opening zijn meer dan 30 aanvragen binnen gekomen voor de verkenningen van samenwerking. De budgetten voor zowel de Verkenning van internationale samenwerking als de Verkenning van samenwerking zijn daarmee waarschijnlijk al vrijwel uitgeput. Voor beide verkenningen is een budget van 700.000 euro beschikbaar. De aanvragen worden in de komende weken inhoudelijk beoordeeld.

Ook voor de tender van IPC-projecten is veel belangstelling gezien de groote opkomst bij voorlichtingsbijeenkomsten. Aanvragen is mogelijk tot 29 april 17.00 uur en voor deze eerste tender is 15 miljoen euro budget beschikbaar. Na sluitingsdatum zullen de binnengekomen aanvragen worden gerangschikt en beoordeeld op kwaliteit. In het najaar volgt naar verwachting een tweede tender voor IPC-projecten.

Elektronisch aanvragen succesvol
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om IPC-aanvragen elektronisch in te dienen via het e-Loket van Agentschap NL. Deze manier van aanvragen blijkt een succes, meer dan 40 procent van de aanvragen is via het e-loket ingediend.

Innovatie Prestatie Contract (IPC) is gericht op mkb-bedrijven die gezamenlijk willen innoveren. Onder begeleiding van een belangenorganisatie voor ondernemingen (penvoerder) worden meerjarige innovatieprojecten uitgevoerd. Samenwerking en kennisoverdracht staan centraal.
Tevens biedt de regeling aan brancheorganisaties financiële ondersteuning om kansrijke samenwerkingsverbanden te onderzoeken. Met de Verkenning van samenwerking kan de penvoerder de mogelijkheden tot samenwerken voor mkb-bedrijven van verschillende branches in Nederland inventariseren. Ook internationale branches kunnen samenwerken met de Verkenning van internationale samenwerking.

Voor uitgebreide informatie: www.agentschapnl.nl/ipc.