Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout, 08-04-2011

Automobilist aangehouden na achtervolging

WAALWIJK - De politie heeft kort na middernacht in de Maurice
Ravelstraat een 34-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. Surveillerende agenten troffen hem als bestuurder van een auto op de rijksweg de A27 ter hoogte van Breda. Bij navraag bleek dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. Nadat hem een stopteken gegeven was verhoogde hij zijn snelheid en ging er vandoor richting knooppunt Hooipolder. Tijdens de achtervolging, die eindigde in Waalwijk, negeerde de bestuurder meerdere rode verkeerslichten, haalde het overige verkeer rechts in en haalde snelheden van boven de 170 km/uur. In Waalwijk lukte het de politie de man te laten stoppen. Na de arrestatie bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

WIJK EN AALBURG - De politie heeft gisteravond het rijbewijs
ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Waalwijk. Agenten controleerden hem als bestuurder van een auto op de
Provincialeweg-Oost. Tijdens het aanspreken bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 845 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburger opgepakt na aantreffen vuurwapens

GILZE EN RIJEN - De politie heeft gistermiddag op een camping aan de Molenschotsebaan een 69-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. Agenten stelden in een huisje een onderzoek in na ontvangen informatie. In de woning was de 69-jarige man aanwezig. Hij verklaarde daar te bivakkeren. Tijdens het onderzoek dat volgde vonden de agenten munitie, een jachtgeweer en een revolver. De wapens zijn in beslag genomen. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Politie verricht vier arrestaties na tonen vuurwapen

LOON OP ZAND - De politie heeft op 02 april jl. vier arrestaties verricht na een vuurwapenmelding. Het gaat om drie mannen van 18, 18 en 22 jaar en een minderjarige jongen van 15 jaar. Het viertal wordt verdacht van het overtreden van de vuurwapenwet.

Op 01 april jl. tegen middernacht ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding dat in de omgeving van de Wetering een man een vuurwapen getoond had. De politie stelde een onderzoek in wat wees in de richting van de 18-jarige jongen. Hij werd korte tijd later aangetroffen op het Oude Raadhuisplein. De man had op dat moment geen wapen in zijn bezit. Bij hem was de 22-jarige, eveneens afkomstig uit Loon op Zand. In de ouderlijke woning in Tilburg troffen agenten een balletjespistool van de 18-jarige aan. In een woning in Loon op Zand een echt vuurwapen, welke overeen kwam met het signalement van het getoonde wapen. Naast het vuurwapen vond de politie 40 gram cocaïne. De 15-jarige bewoner en zijn 18-jarige broer mochten ook mee naar het bureau. De politie onderzoekt de herkomst van de wapens.

AuteurL Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-04-2011 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |