Waterschap Rivierenland



Waterschap Rivierenland, gemeente Hardinxveld-Giessendam en politie controleren vaarwegen

Het vaarwegseizoen is weer begonnen. VoorWaterschap Rivierenland, gemeente Hardinxveld-Giessendam en politie betekent het weer extra opletten op naleving van de regels op de vaarwegen. Op zaterdag 4 april heeft het waterschap bij controles drie bekeuringen uitgedeeld.

Bekeuringen

Bij de controle op zaterdagmiddag 4 april viel het aantal jeugdigen met kleine motorbootjes op. Drie jongeren zijn bekeurd: één voor het overschrijden van de maximum snelheid met 5 km per uur, één voor overschrijding max snelheid met ongeveer 5 km/u en één bekeuring voor het besturen van een snelle motorboot terwijl deze jongeman pas 14 was. De boot kon 28 km/u. Eén bekeuring voor het besturen van een snelle motorboot terwijl deze jongeman pas 14 was. De boot kon 26 km/u.

Regels

Het waterschap heeft regels waar bestuurder van boten zich aan moeten houden. Die regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan receëren op het water. Op www.waterschaprivierenland.nl, de website van het waterschap, kunt u meer informatie vinden. De vaarwijzers vindt u onder het Digitaal Loket, Brochures en publicaties.